Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/svyat/article/19016206 www.bgdnes.bg

Глиган напада гъбар, хапе го за ръката, мъжът ръга дивата свиня с нож, битката трае 20 минути



„Глиганът и аз – и двамата кървяхме много и накрая той ме пусна", разказва потресеващата история мъжът с гъбите.

64-годишен германец искал да прекара кротка сутрин в гората, но изпада в ситуация на живот и смърт.

Реклама

Гъбар от Бавария е нападнат от дива свиня и според думите му се е борил неуморно с животното в продължение на 20 минути.

Смелият Петер дори възседнал глигана и го намушкал с нож, пише германската медия „Билд". Имента са променени по желание на участниците в горската драма. Атаката се разиграва миналата сряда в гората край град Келхайм.

„Чух нещо да шумоли и в следващия момент видях дивото прасе. То започна да кръжи на около десетина метра разстояние от мен. След това внезапно се хвърли върху мен и ме събори на земята", разказва Петер. пред „Донаукурир". 64-годишният мъж допълва, че от 50 години вече редовно бере манатарки през есента в близката гора.

„В тази борба седнах върху прасето и натисках джобния си нож за гъби в тялото му, докато острието се счупи", описва Петер. Животното го е ухапало по краката и многократно го ритало в ребрата със задните си крака.

Накрая дивата свиня разкъсва със зъби част от ръката на мъжа. „Борих се с глигана вероятно около 20 минути. Бях уплашен до смърт и вече се бях предал", споделя гъбарят за ужасната битка.

На помощ му се притичва 62-годишният Харалд, който малко по-рано е бил нападнат от същото диво прасе. Той успява да го прогони с туристическите си щеки, които носил със себе си като защита срещу вълци.
Двамата мъже се отправят директно към болницата - Петер е с няколко натъртвания, одрасквания и открита рана на ръката.

По-късно полицаи и горски служители влизат с кола в гората и отстрелват агресивното диво прасе. При преглед на трупа не са открити заболявания (като бяс), които да обяснят нападателното поведение на глигана.

Четете още

Мечка обикаля до селото на Милко Калайджиев

Мечка обикаля до селото на Милко Калайджиев

Голям удар! Баща и двама синове гърмят глигани три дни поред

Голям удар! Баща и двама синове гърмят глигани три дни поред

Реклама