Реклама
https://m.bgdnes.bg/svyat/article/18346778 www.bgdnes.bg

Котка номер 1 на Англия надживява 7 премиери

Ще загуби ли най-известната котка във Великобритания статута си на котка номер едно в страната след предсрочните избори? Това е една от най-обсъжданите драми след преждевременната смяна на властта на Острова, при която Кийр Стармър наследява Риши Сунак на премиерския пост.

Котката Лари обитава резиденцията на "Даунинг стрийт" 10 от 13 години и за това време посреща и изпраща 7 премиери. Стармър е осмият, пише "Мирър". През цялото това време котаракът е единствен и неповторим в резиденцията, а сега за първи път се оказва застрашен от пряка конкуренция за поста. Причината е, че се очаква новият премиер да се нанесе не само със съпругата си и двете си деца, но и с котката си Джоджо.

Лари със сигурност няма да изхвърчи от "Даунинг стрийт", но статутът му на котка номер 1 може да пострада заради далеч по-младата конкуренция в лицето, или по-скоро муцуната, на Джоджо. Лари е на 17 г. и в последните години стана известен с мързела си и нежеланието да си изпълнява основното си задължение за ловене на мишки. Но докато новата котка е просто домашен любимец, Лари е третиран като почти човек. "Той е служител и не е собственост на никого", обяснява още през 2016 г. тогавашният премиер Дейвид Камерън. Котаракът има съвсем официална длъжност в резиденцията - главен мишелов на кабинета. Като такъв има и трудова характеристика, включваща ежедневни задачи като посрещане на гостите на резиденцията, инспектиране на сигурността и наблюдателността и тестване на антични мебели за качествата им за спане. Отговорностите му включват още наблюдение на мишето население в сградата, което е част от "тактическото планиране срещу потенциално мише нашествие". За разлика от другите служители, които са на държавна издръжка, Лари разчита на волните пожертвования на хората в резиденцията и определено не е останал гладен. Няма и да бъде оставен гладен, но може да бъде пенсиониран, а Джоджо да вземе поста му. Предстои да разберем.

Четете още

Гаргата Гаро стана домашен любимец, но краде

Гаргата Гаро стана домашен любимец, но краде

Котето на Николета предсказва футболни победи

Котето на Николета предсказва футболни победи

Реклама
Реклама
Реклама