Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/svyat/article/18321921 www.bgdnes.bg

Ето го най-уродливото куче

Най-уродливото куче на година става беззъб пекинез с провиснал език, който пет години поред не може да се класира с грозотата си за първото място, но най-накрая успява.

Песът Уайлд Танг е коронясан с титлата най-уродливо куче в САЩ на конкурс по грозота в калифорнийския град Петалума. Успехът му носи 5000 долара награда на стопанката му. Уайлд Танг има странна походка и винаги е с провесен език заради кучешка чума, от която се разболява, когато е бил на 10 седмици. Поради тежкото протичане на заболяването, зъбите на кучето спират да растат и мускулната функция е нарушена.

Реклама

Второ място заема 14-годишният мопс Рим в инвалидна количка, а третото място отива при сляпо, беззъбо куче от смесена порода на име Дейзи Мей, което е взето от улицата на двегодишна възраст. Почти всички от тях са намерили дом след преживели трудности на улицата или тежки моменти в приют.

Организаторите на събитието, което се провежда вече 50 години, отбелязват, че конкурсът помага на кучета с различни увреждания да намерят нови домове и също така показва, че "всички кучета, независимо от външния им вид, заслужават любов".

Четете още

Бисквитка е най-добре облеченото куче

Бисквитка е най-добре облеченото куче

Хю Джакман тренира с пес във фитнеса

Хю Джакман тренира с пес във фитнеса

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама