Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/svyat/article/18206334 www.bgdnes.bg

УЖАС! 9 жертви на жегите в Гърция

За зачестили смъртни случаи на туристи съобщават гръцките власти. За десет дни изчезнаха на различни острови девет чуждестранни туристи, които след продължително издирване бяха намерени мъртви, съобщават от полицията. Те са жертви на горещините в голяма част от страната.

На остров Сими жертва на топлото време стана известен британски журналист. На остров Самос починал беше намерен холандец.

Реклама

Тялото на трети чуждестранен турист бе открито в Гърция в рамките на седмица

След дълго издирване откриха и починал американец в района на Матраки. В същото време ежедневно туристи се давят дори и в спокойни води, съобщават лекарите.

Причината за тези нещастни случаи е, че чужденците не се съобразяват с особеностите на климатичните промени в Гърция и не спазват дори елементарни мерки за предпазване, коментират медиците.

Властите активизираха дори и хотелиерите да информират гостите си, че при високи температури е голям риск да се предприеме екскурзия по скалистите части на островите.
Общото между жертвите е, че са на възраст над 60 години и поемат рисково поведение при високи температури без да познават терена, казаха местните жители на островите.

Българи, които в момента почиват в Гърция обаче разказват, че в северната част температурите са по-поносими. Например на Халкидики през деня не надвишават 30 градуса, а вечер дори захладнява и слагат горна дреха.

Четете още

Златка Райкова тъне в лукс в Гърция

Златка Райкова тъне в лукс в Гърция

Мистериозна смърт застига туристи в Гърция

Мистериозна смърт застига туристи в Гърция

Латинка пак ще почива в Гърция

Латинка пак ще почива в Гърция

Легендарен ТВ водещ се удави в Гърция

Легендарен ТВ водещ се удави в Гърция

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама