Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/sport/article/9848281 www.bgdnes.bg

Легендата на "Ботев" Атанас Пашев: В Наско Илиев има много футбол!

"С Ясен Петров начело на националния отбор и талантливи момчета като Атанас Илиев футболът ни може да тръгне напред. Познавам отлично и двамата. Ние всички сме от голямото семейство на "Ботев" (Пловдив)." Това заяви специално за "България Днес" легендата на "жълто-черните" Атанас Пашев ден след равенството на "лъвовете" в контрола със Словакия. Много години след като Пашев забива дебютното си попадение за България в мач срещу Исландия, спечелен в Рейкявик с 3:2, адашът му Атанас Илиев вкара първия си гол с фланелката на "лъвовете". Нашите направиха 1:1 със Словакия и поведоха в резултата и показаха израстване.

Илиев откри в 9-ата минута на терена в австрийския град Рийд. Заслуга за гола има и Десподов, който отне топката от Варво след дълъг пас на Краев, нахлу в наказателното поле и намери тарана на "Ботев" (Пловдив). Илиев с едно докосване бе точен.

Реклама

"Когато Наско вкара топката във вратата на Словакия, бях на седмото небе - признава славният ветеран Атанас Пашев. Тези моменти се помнят. В главата ми нахлуха мисли за моя първи гол в националния отбор срещу Исландия. Посрещна ни едно мрачно време и небе, натежало от огромни дъждовни облаци. Но тогава ние не се плашехме от отбори като Исландия, а сега искрено се радвам за Илиев. В него има много футбол и освен това е и голям пич. Нека сега всички подкрепим работата на Ясен Петров като национален селекционер. Приятел ми е, обичаме да се разхождаме заедно край гребната база в Пловдив. Говорим си много за футбол. Ясен е работохолик. Точно от такъв човек има нужда сега националният отбор на България."

Петров отдаде дължимото на своите момчета след мача. "Доволен съм от началото на срещата и от битката, която дадохме - започна анализа си селекционерът. - В първите минути можехме да водим с повече, играхме добре и в края на мача. Срещнахме сериозен противник, който се готви за европейското първенство. Има израстване в нашия отбор. Създадохме доста голови положения, ударихме и греда. Доволен съм. Сега продължаваме да тренираме и чакаме следващия мач."

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама