Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/sport/article/9817634 www.bgdnes.bg

Уайлдър прецаква мач за $100 млн.

Мегабитката за 100 милиона долара и обединение на титлите по бокс в тежка категория между Антъни Джошуа и Тайсън Фюри се отлага за неизвестено време и е под въпрос дали изобщо ще се състои. Това трябва да стане ясно официално днес.

Притежателят на пояса от Световния боксов съвет Фюри и носителят на останалите четири Джошуа трябваше да премерят сили през август в Саудитска Арабия, но това няма да стане.

Реклама

Бившият шампион в тежка категория на Съвета Дионтей Уайлдър спечели дело и вече подписа за трети сблъсък с Тайсън Фюри. Очаква се днес и самият Цигански крал да положи параф под договора и срещата да бъде анонсирана официално. Никой не предполагаше, че Дионтей ще спечели дело, което ще провали всичко. В първата битка между Фюри и Уайлдър имаше драма, след която съдиите отсъдиха равенство. Във втората им среща Фюри доминира и спечели с нокаут. Сега е време за трета, в която Уайлдър няма какво да губи, а Фюри ще загуби много. Мениджърът Боб Аръм вече дори работи по три варианта за място на провеждане на двубоя, като и трите са в Лас Вегас.

На този фон Световната боксова организация (WBO) назначи бой за защита на колана между претендента - украинеца Александър Усик, и шампиона на Организацията, както и на Световната асоциация (WBA), Международната федерация (IBF) и Международната организация (IBO) Антъни Джошуа. Новината обяви промоутърът на украинеца Александър Красюк. Усик и Джошуа имат 10 дни, за да проведат преговори за битката. Двубоят може да се състои през август в Лондон на стадион "Уембли".

Реклама
Реклама