Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/sport/article/6598313 www.bgdnes.bg

Херо се окопава за равен

Добромир ДОБРЕВ

Шампионът на България "Лудогорец" ще брани точката със зъби и нокти в днешния мач срещу "Хофенхайм". Решителният двубой за разградчани е днес на германска земя от 20,00 часа и ще се излъчва по БНТ. Нашите се нуждаят поне от равенство, за да продължат със сигурност участието си в турнира Лига Европа и напролет.
"Лудогорец" в момента заема втората позиция в своята група "С". Дори и при загуба и благоприятно развитие на другата среща между "Истанбул ББ" и "Брага" футболистите на Димитър Димитров-Херо могат да се окажат в следващата фаза на надпреварата. Треньорът на българския отбор обаче е твърдо решен да не разчита на съдбата и да си върже гащите на германска земя. Той е избрал много дефанзивна тактика за двубоя с наситена халфова линия. Херо иска да окопае отбора и да затвори всички пространства в своята половина, а напред ще се разчита единствено на контраатаки.
Добрата новина е, че домакините от "Хофенхайм" вече изгубиха всякакви шансове за класиране и мотивацията при тях със сигурност няма да е кой знае колко висока. Техният старши треньорът Юлиан Нагелсман мисли повече за предстоящия мач от Бундеслигата срещу "Хановер" в неделя. По тази причина медиите в Германия очакват днес той да заложи на експериментален състав от резерви и младоци, които да натрупат малко опит в евротурнирите.
Един от основните стълбове в защитата на "Лудогорец" е Игор Пластун, който отново ще бъде титуляр. Той изрази оптимизъм при заминаването на тима от летище Варна.
"Всички разбираме колко важен е този мач. Навярно това е най-важният през първата част от сезона за нас. Летим за Германия, за да дадем всичките си сили. Спокойно е при нас, последния мач го спечелихме. Но това е в миналото. Всички заедно ще се надяваме на успех и вярвам, че резултатът ще бъде положителен за нас", заяви украинецът. Самият Димитър Димитров-Херо не говори никога преди мачовете от суеверие. Очакванията си сподели неговият помощник Георги Чиликов.
"При всички случаи се надяваме да продължим. С оглед последните 2-3 месеца мисля, че заслужаваме. Напрежение е силно казано. Във футбола не си застрахован от загуби. Гледаме да се приберем като победители. Каквато и да е постройката, сме наясно, че трябва да дадем 100%, даже и повече, за да преодолеем един германски отбор. В Германия няма титуляри, няма резерви. Аз лично не правя разлика", заяви Чиликов. На положителен резултат се надява и изпълнителният директор на "Лудогорец" Ангел Петричев.
"Победихме "Хофенхайм" в Разград. Напълно е във възможностите ни да вземем и нещо в Германия. Имаме момчета, които могат да отидат и да се надиграват. Щастлив съм от това. Напрежение е нормално да има, но любителите на статистиката знаят, че ние играем по-слабо, когато няма напрежение. За нас то е здравословно", отсече шефът.
"Предстои ни серия трудни мачове - сега с "Хофенхайм", след това гостуване на "Пирин" за първенство и на ЦСКА за Купата на България. В тези три срещи се надяваме да има здравословна доза напрежение за нас", добави Петричев.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама