Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/sport/article/6386957 www.bgdnes.bg

Херо с три условия за "Лудогорец"

Три условия е поставил Димитър Димитров-Херо, за да поеме "Лудогорец".
Както "България Днес" първи писа, разговори със специалиста са водени още преди месец, когато треньор беше Георги Дерменджиев и тимът се готвеше за мачовете си в Европа.
Още тогава първото условие на Херо е раздялата с бате Гошо да стане по възможно най-цивилизован начин.
Димитров не иска да бъде упрекван за това, че с интриги се е наместил в стола на човека, който превърна "Лудогорец" от селски отбор в тим от Шампионската лига.
Точно затова Дерменджиев е бил посъветван от ръководството да подаде оставка, а не да се налага да бъде уволняван. Той ще бъде финансово компенсиран за това, категоричен е източникът на "България Днес".
Второто условие на Димитров е да има пълна власт в отбора и последна дума по всеки въпрос, който касае спортно-техническата част. Херо е наясно, че ако веднъж изпусне контрола в съблекалнята, пътят води към неизбежен провал.
И последното, което е поискал специалистът от Бургас, е да бъдат купени още поне двама нови футболисти, които да освежат състава.
В момента гръбнакът на отбора е съставен от бразилски играчи, които не са щастливи от новата ситуация. При Дерменджиев те имаха пълна свобода и се отплащаха със силни игри на терена. Дали това ще се промени - предстои да видим.
Очаква се старши треньорът на "Оборище" (Панагюрище) Георги Чиликов да влезе в екипа на Херо.
Помощник на Димитров ще бъде и досегашният му асистент в "Иртиш" (Павлодар) Петър Колев. Най-вероятно в клуба като треньор на вратарите ще се върне Любомир Шейтанов.


Междувременно Георги Дерменджиев се сбогува емоционално с "Лудогорец".
"В Разград прекарах седем от най-успешните години в треньорската си кариера - каза бате Гошо. - Работих с много добри футболисти и изключителни ръководители като Александър Александров, Ангел Петричев, Методи Томанов и Георги Караманджуков. Щастлив съм, че бях част от тази незабравима емоция. Работех честно и всеотдайно за изграждането на един силен клуб, какъвто сега е "Лудогорец". Вярвам, че в България може да има отбор от средноевропейско ниво. Благодаря за доверието на ръководството. Задължен съм и на феновете за безграничната подкрепа лично към мен и отбора. Пожелавам на нашите привърженици още много незабравими емоции. Нека да вярват в "Лудогорец" и да го подкрепят."
Дерменджиев оставя на Херо боеспособен отбор, който е с единия крак в групите на Лига Европа.
"Орлите" трябва да преодолеят скромния литовски отбор "Судува", за да си осигурят участие и през есента във втория по сила турнира на Стария континент.
Първият двубой е на 17 август в Разград от 21,30 ч. Това ще бъде и първият тест за новия треньор, в който той просто няма право на грешка.
"Лудогорец" е абсолютен фаворит в сблъсъка с литовците. Но това беше така и в злощастните мачове с "Милсами" във втория предварителен кръг на Шампионската лига през 2015 г. Тогава треньор беше португалецът Бруно Рибейро. А той беше заменил на поста именно Георги Дерменджиев.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама