Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/19027625 www.bgdnes.bg

"Златната" Елвира Краснобаева напуска България заради болно братче

4-годишното дете страда от аутизъм, то е основната причина за преместването на семейството

Семейството на Елвира Краснобаева напуска България заради болно дете. Това обяви вторият баща на грацията Роман Полев.

Реклама

Той се вихри в социалните мрежи, след като стана ясно, че грацията изоставя България, за да се състезава за Армения.

"Уважаеми феновете. Имам болно дете с аутизм!!! Не исках да го казвам! Но никой не вярва! И наистина заминаваме не поради гимнастика или проблеми с федерацията. Имаме много по-важни неща в момента от гимнастика. Елвира не поиска да остане тук сама! Затова заминаваме. Но не искаме да се отказваме от гимнастиката. Затова ще играе за друга държава", написа Полев като коментар под пост на БФХГ.

Елвира има 4-годишно братче от втория брак на майка си. То страда от аутизъм. Запитан дали там, където отиват, лекарите могат да им помогнат повече, Полев отговори: "Там са по-добри и за нас ще е безплатно".

"Много благодаря на всички. За медалите, които спечели Елвира на федерацията, не е малко!!! За титла на Европейска и Световна Шампионка веднага всички забравиха. Браво! И че повече не могат тук да помогнат с детето ми... само взимат пари. Благодаря. Голямо уважение към гимнастички!!!", продължи Полев с коментарите в специализираните страници в социалните мрежи.

Майката на Елвира - Александра Чернишева, се изказа пред руска фейсбук страница за художествена гимнастика.

"Елвира не иска да живее сама. Иска да живее със семейството. Елвира не искаше всички да знаят, че имаме проблеми. Брат й страда от аутизъм. Той е на 4 години. И не започне ли сериозно лечение сега, след това ще е твърде късно! Сега всички знаят... За лечение в България семейството ни няма средства. А в България няма и специалисти. Ето защо се местим в Русия. Останалото вече е различна тема. Елвира не иска да се откаже, иска да продължи. Какво значение има за коя държава? Тя иска да играе. Толкова е случайно... една година се лекувахме в България и никой не можа да помогне. За Елвира семейството и братът са по-важни. Тя самата реши да не остава! Тя е на 16 и вече никой не може да решава вместо нея", обяви Чернишева пред страницата на Лена Крупина.

Реклама

Часове по-рано самата Елвира също се включи с коментар в поредния дебат около напускането й.

"Не сме казвали, че някой е болен, но имаме нужда да се преместим", написа грацията.

"България Днес" опита да се свърже с истинския й баща Тимофей Краснобаев за коментар около случващото се около дъщеря му. Вчера до редакционното приключване на броя не бе отговорил. Той е фотограф и живее във Варна.

Президентът на федерацията Илиана Раева изрази разочарование от постъпката на Елвира. Слухове, че Краснобаева може да напусне, вървят още от олимпиадата в Париж. Тогава майка й изрази крайно недоволство, че Боряна Калейн е предпочетена пред дъщеря й.

"Няма как да се чувстваме добре, защото нашите надежди се оказаха излъгани - заяви Раева пред dsport. - Твърде много дадохме като надежда, любов, отдаденост. Категорично изцяло е изградена в България. Днес нашият секретар Росина Атанасова проведе разговор с нейната треньорка, която всъщност най-тежко преживява нещата, защото тя й беше повече от състезател. Тя заряза дома си, за да живее в София и да я тренира. Елвира й е казала, че е имала предварителен договор с Армения още веднага след игрите. Това е абсурдно. Чувстваме се излъгани в много отношения. Смятаме, че е липса на почтеност. За мен ударът и болката са много големи."

Четете още

Избягалата Краснобаева дължи обезщетение на федерацията

Избягалата Краснобаева дължи обезщетение на федерацията

"Златната" Елвира Краснобаева се отказа от България

"Златната" Елвира Краснобаева се отказа от България

Новата звезда Елвира Краснобаева: Мечтая за злато от олимпиада

Новата звезда Елвира Краснобаева: Мечтая за злато от олимпиада

"Златната" Елвира стартира при половинката на Путин

"Златната" Елвира стартира при половинката на Путин

Реклама
Реклама
Реклама