Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/sport/article/18917923 www.bgdnes.bg

Пълнени тиквички лапа Ружди за Лос Анджелис

С пълнени тиквички и разнообразни десерти паралимпийският ни шампион в тласкането на гюле Ружди Ружди ще качва още 10 кг лично тегло. Целта вече е нова титла от игрите след четири години в Лос Анджелис, признава самият спортист.

33-годишният Ружди грабна златото в тласкането на гюле при мъжете (F55) с постижение от 12,40 метра и така прибави втора параолимпийска титла в кариерата си след триумфа в Рио де Жанейро през 2016 г.

Реклама

"Отслабнал съм може би 10 кг, сега тепърва ще трябва да тренираме и да качим килограми - казва Ружди. - В Павел баня се храня в ресторанта и храната е много вкусна. Повярвах, че всичко може да се сбъдне след 2013 г. Тогава останах осми и треньорът ми Радостин Тодоров ми каза, че трябва да кача килограми и ще стана по-силен. Следващата година вече бях европейски шампион. След това до Токио бях все златен медалист."

Майката на Ружди, Сайме Мустафа, разкри, че синът й най обича пълнени тиквички и всякакви десерти. "Гордост - всички се гордеем с неговите постижения, с неговите успехи", каза развълнуваната майка на параатлета. Тя обеща, че ще се погрижи синът й да наддаде на тегло. "Обича всичко, което готвя, но най-много обича пълнени тиквички. Десерти не отказва", казва г-жа Мустафа.

"Пожелавам си здраве и без контузии, за да можем да тренираме усилено и да има резултати. Искам и да благодаря на моя треньор, защото аз започнах от нулата със спорта, а треньорът ме научи на всичко - на дисциплина, на спорта. Стигнах дотук заради неговите указания, защото съм го слушал. Беше ми казал, че ако изпълнявам всичко стриктно, ще стана световен, европейски шампион и може би до паралимпийски рекорд. Слушах и гледам да изпълнявам всичко по най-добрия начин - почивка, хранене, усилени тренировки", казва шампионът, който бе награден за Спортист на месеца в анкетата на Пресклуб "България".

Четете още

Шампионът Ружди Ружди загрявал за златото с риболов

Шампионът Ружди Ружди загрявал за златото с риболов

Ружди Ружди: Посвещавам титлата на цяла България

Ружди Ружди: Посвещавам титлата на цяла България

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама