Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/sport/article/18270594 www.bgdnes.bg

Гришо говори за Шарапова и другите: Трябваше да ги имам, за да се развия като човек

Григор Димитров даде интервю преди турнир от "Големият шлем" за "Атлетик". Бившият №3 в света е в Лондон, където от следващата седмица е "Уимбълдън". Преди повече от 10 години българинът бе определен за Малкия Федерер, а сега признава, че това е едно от най-лошите неща, които са му се случвали:

„Честно казано, в началото намирах този прякор за смешен. После обаче започнах... не да го мразя, но да не го харесвам, защото няма никакъв смисъл в него" – признава Григор.

Реклама

„Ние сме толкова различни, различни хора сме и това е излишно. Бих желал по-младите да не бъдат сравнявани с никого. Това беше едно от най-лошите неща в кариерата ми".

Темите извън корта също бяха част от това, за което Григор говори. Включително за това, че според "Атлетик" връзката му с Мария Шарапова го е „превърнала в тенисиста, за когото хората най-много говорят".

„Много неща се промениха. Дойде момент, в който трябваше да взема тежки решения както на корта, така и извън него. Понякога става дума за треньорите ми, друг път за неща извън корта. Такъв е животът. За мен, част от това да се развиеш като човек е да изпиташ всички нормални изживявания, каквито аз не можех да имам, защото съм тенисист" – каза българинът.

„Винаги съм искал да изпитам и тези неща и може би заради това понякога са ме отдалечавали от тениса. Но определено не съжалявам. Става дума за неща, които нямат нищо общо със спорта, но умът ти отива на друго място. И когато това се случи, и ти отиваш на друго място".

Има ли сега необходимия баланс?

„Мисля, че да. Не искам обаче да го наричам баланс, защото какво значи това? За да си най-добрият в спорта, ти трябва да си обсебен до степен, при която не можеш да сбъркаш".

В края Григор разкри, че в момента работи със специалист по съня.

Четете още

Гришо започна експресно в Куинс

Гришо започна експресно в Куинс

Гришо и Ализе Лим не са гаджета

Гришо и Ализе Лим не са гаджета

Григор се нареди до Надал и Джокович, Ализе го гледа

Григор се нареди до Надал и Джокович, Ализе го гледа

Гришо спал 17 пъти в съблекалнята

Гришо спал 17 пъти в съблекалнята

Реклама
Реклама
Реклама