Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/sport/article/16880499 www.bgdnes.bg

Близнаците Братоеви: Възрастта няма значение

Ще играем, докато можем, казват Георги и Вальо, след като вдигнаха купата с "Дея"

Въпреки че тази година ще навършат 37 години, близнаците Георги и Валентин Братоеви изобщо не възнамеряват да спират с волейбола. В неделя вечер двамата вдигнаха Купата на България, след като техният отбор "Дея" победи с 3:1 "Левски" на финала. Това бе първи исторически трофей в клубната витрина за тима от Бургас.

Реклама

"Ще играя, докато ми доставя удоволствие. В момента, в който си на игрището и виждаш колегите ти да горят по този начин, годините нямат значение. Всички искаме да печелим и да продължаваме да доказваме, че можем. За мен лично годините са цифри, правят по-тежки тренировките, но помагат на терена", коментира Георги Братоев.

"С някои съм заедно на игрището вече от 15 години, с брат ми и повече. В тези хора има класа и не се предават никога. Срещу по-младите играчи, които нямат опит на високо ниво, се играе по-лесно, можеш да ги надхитриш. Те тепърва навлизат в този спорт, тепърва ще се запознават с всички тънкости", добави близнакът. Неговият брат Валентин също бе с приповдигнато настроение след успеха.

"Като цяло беше мач между миналото срещу бъдещето. Ние все още сме активни състезатели, играли сме на прилично високо ниво. Но вече сме към края на това, което можем. Съперникът имаше леко притеснение, ние играем волейбол от 20 години. Повлиява им. Не забиваш на същото ниво. Те ще прегорят в това нещо и няма да имат този проблем в бъдеще", отчете Вальо Братоев. 

Симеон Николов със строшен пръст

17-годишният титулярен разпределител на "Левски" Симеон Николов получи контузия във втория гейм на финала срещу "Дея". Той догледа по-голямата част от мача отстрани със сълзи в очите. Изследванията показаха, че талантът има счупване в показалеца на лявата ръка. Пръстът му е обездвижен за около месец със специална шина. След този период синът на Владимир Николов ще започне постепенно раздвижване и няма да се бърза с включването му в игра.

В негово отсъствие треньорът на "сините" Николай Желязков ще залага на Стоил Палев и Виктор Жеков. "Отборът на "Левски" е млад. Ние стигнахме до втори финал този сезон. Имахме проблеми с атаката, а когато нямаш добро нападение и те натиснат на сервис, е трудно да спечелиш", анализира Желязков. 

Капитанът на "Дунав": Русе заслужава трофея

Волейболистите на "Дунав" (Русе) спечелиха Купата на България във втория ешелон, който носи името Висша лига, след победа с 3:2 над "Етрополе". Капитанът на победителите Ангел Павлов не скри радостта си.

"Губейки с 0:2 и опрени до стената, си казахме, че трябва да вдигнем оборотите и да играем за нашите фенове със старата максима "всичко или нищо". Радостно е, че успяхме да се съвземем и постепенно да покажем това, на което сме способни. Винаги е хубаво да спечелиш трофей. Тази купа е за всички наши фенове и за цялата спортна общност в Русе. Градът заслужава спорт на най-високо ниво", обяви Павлов. 

Четете още

Васил Найденов гушна волейболистка

Васил Найденов гушна волейболистка

Династия Златанови превзема Италия

Династия Златанови превзема Италия

Реклама
Реклама
Реклама