Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/sport/article/12525001 www.bgdnes.bg

Кирил посвети среброто на починалия си баща

Милов отстъпи на финала срещу олимпийския шампион

"Четири дни преди световното баща ми загуби битката с рака, усещах през цялото време присъствието му. Цялата зала е пълна с българи, с мои приятели, треньори, годеницата ми е на трибуните. Искам да покажа, че българите можем много." Това каза пред БНТ българският борец Кирил Милов, който завоюва сребърен медал на шампионата на планетата в Белград.
Милов за втори път в кариерата си печели сребро от световно първенство в класическия стил. Българинът бе втори и през 2018-а в Будапеща в същата категория - 97 кг.
Кирил отстъпи във финала на олимпийския златен медалист от Токио Артур Алексанян. Арменецът се поздрави с победа след 5:1 точки.
"Двубоят не започна добре за национала ни, който изостана с 0:5 след първата част - коментира сайтът boec.bg. - Кирил опита да обърне нещата през втората, но пасивът бе твърде голям, за да промени хода на събитията.
Министърът на младежта и спорта Весела Лечева изпрати поздравителен адрес до Милов. "След европейската титлата, която спечелихте тази година, сребърният медал сега затвърждава вашето заслужено място в световния елит на борбата - пише Лечева. - Показаното на тепиха в сръбската столица е достойно за уважение. Успяхте да стигнете финал в сериозната конкуренция при 97-килограмовите в класическия стил благодарение на вашия висок професионализъм, воля за победа и отдаденост. Пожелавам на вас, треньорите и ръководството на федерацията много здраве, постоянство и успехи по пътя към олимпийските игри в Париж 2024."

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама