Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/sport/article/12066629 www.bgdnes.bg

Българските топатлети се целят в европейското първенство

Най-добрите български състезатели в лекоатлетическите спортове се целят в медали от предстоящото европейско първенство в Мюнхен и това е причината да пропуснат световното, което се провежда в момента в Юджийн, САЩ.
Тихомир Иванов (висок скок), Габриела Петрова (троен скок) и Мирела Демирева (висок скок) се готвят за надпреварата на Стария континент, която ще се състои следващия месец в Германия.
Между 11 и 21 август 2022 г. в Мюнхен ще бъдат определени европейските първенци по лека атлетика, колоездене, гимнастика, голф, гребане и триатлон.
Състезанията по лека атлетика ще се проведат предимно на Олимпийския стадион между 15 и 21 август, на същото място, където се състоя и европейското първенство през 2002 г. Тихомир Иванов и Габриела Петрова трябваше да се възстановят след операции, но се очаква да бъдат в оптимална форма за европейското. Демирева лекува травма.
Единствената българска, представителка на световното в Юджийн - Милица Мирчева, направи запомнящ се дебют на такъв форум. 28-годишната атлетка от Добрич завърши 15-а в маратона с време от 2.30:20 часа.
Мирчева бяга близо до собствения си национален рекорд от 2:29:23 часа, който постави на маратона на Копенхаген през май, когато завърши пета.
Българката участва и на Олимпийските игри в Рио де Жанейро през 2016 г., където се нареди 108-а в маратона.
Световната титла в маратона в Юджийн, както и при мъжете, заслужи представителка на Етиопия. Златния медал с нов рекорд на шампионатите от 2.18:11 часа спечели Готитом Гебресласe.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама