Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/sport/article/11547829 www.bgdnes.bg

Легендата Георги Велинов: ЦСКА има страхотни вратари, купата е наша

ЦСКА има двама страхотни вратари и Алън Пардю няма как да сбърка при избора за титуляр във финала за Купата на България срещу "Левски". Така смята легендарният страж на "червените" Георги Велинов, който е печелил цели четири пъти трофея. В битка за място в стартовия състав влизат бразилецът Густаво Бусато и българинът Димитър Евтимов. След назначението си като треньор Алън Пардю заложи на Евтимов в първите мачове, но в последния кръг срещу "Славия" на вратата се завърна Бусато. В момента шансовете на двамата за титулярно място са равни, като Пардю ще направи избора си в деня на мача.
"И двамата са страхотни вратари - казва Джони Велинов пред "България Днес". - Много съм впечатлен от работата и професионализма им. Като човешки качества също са впечатляващи. Който и да бъде титуляр, очаквам да се справи. Нормално е като българин да имам леко пристрастие към Евтимов, но и двамата с Бусато са много качествени. В полуфинала срещу "Славия" Митко ни спаси при дузпите, за което му благодаря. Дано вратарите на двата отбора да имат работа и да се получи хубав мач. Това, че за "Левски" ще пази 17-годишният Пламен Андреев, не мисля, че ще е от голямо значение. Не мога да кажа нищо лошо за момчето. Дали ще бъде той или Николай Михайлов си е тяхна работа."
Според Джони в дербито няма фаворит, а пълният стадион само ще мотивира футболистите да покажат най-доброто от себе си. Велинов не изключва и сценарий с продължения и изпълнения на дузпи.
"В дербитата няма фаворит, въпреки че според някои в момента това е "Левски" - казва

Велинов. - Очаквам голяма битка, а атмосферата на стадиона ще е нещо уникално. Сигурен съм, че няма да има ексцесии и мачът ще се превърне във футболен празник. Според мен ЦСКА е по-подготвеният отбор, притежава по-качествени и опитни футболисти. Вярвам, че купата ще е наша. Това е дългоочакван финал, много се радвам, че стадионът ще е пълен. Дузпите са възможен сценарий, там всичко е лотария и нищо не се знае."
Велинов има преки наблюдения върху работата на новия треньор на ЦСКА Алън Пардю и е впечатлен от професионализма му. Двамата често говорят на "Армията", където Джони има ангажименти в школата на "червените".
"Пардю е голям треньор и уникален човек - казва бившият вратар. - Само вижте каква е визитката му. Определено вдъхва респект сред всички."

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама