Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/sport/article/11140493 www.bgdnes.bg

Стоичков разплака Роналдиньо

Благодаря на голям шампион като него, заяви бразилската звезда

Българската футболна легенда Христо Стоичков награди бразилската звезда Роналдиньо. Камата беше сред хората, приветствали великия играч при приемането му във футболната Зала на славата. Събитието трябваше да се проведе през 2020 година, но досега бе отлагано заради пандемията от коронавирус по света.

Заедно с бившия плеймейкър на "Барселона", популярен със своите атрактивни финтове, в Залата на славата бяха приети и други големи имена от близкото минало. Сред тях са Раул Гонсалес, Роберто Карлос и Фабио Канаваро. В Залата на славата вече е и шведската треньорка Пиа Сундхаге. Стоичков бе част от церемонията, която се проведе в Пачука, Мексико. След нея той взе и интервю от Роналдиньо за своята телевизия в Америка.

Реклама

"Горд съм да споделя тази незабравима вечер в Залата на славата с тези легенди на футбола", написа носителят на "Златната топка" за 1994 г. Стоичков. Роналдиньо също не скри емоциите си.

"Искам искрено да благодаря на Куаутемок Бланко, Марио Кемпес, Христо Стоичков и Антонио Карлос Сантос, че бяха с мен. Професионалисти, които бяха големи шампиони, пример и вдъхновение за много поколения", започна бразилецът, който на 21 март ще навърши 42 години.

"Каква хубава нощ, каква емоция. Скъпи футболе, за пореден път успя да ме изненадаш и да разтърсиш сърцето ми. То бие много силно и след минута в главата ми имаше толкова много образи, толкова много моменти. Не можех да не кажи благодаря на теб, който винаги ме насърчаваше, когато нещо се обърка! Нека родителите ми се гордеят с нашата история", добави насълзеният Роналдиньо.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама