Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/sol_i_piper/article/6735771 www.bgdnes.bg

2 млн. лв. прибира Слави

Трупа пачки от концерта в Лондон

Билетите му по-скъпи от тези за Шакира

Над 2 млн. лева ще прибере Слави Трифонов от концерта си в Лондон на 9 юни т.г., установи проверка на "България Днес".

Пропуските за спектакъла на Дългия и бенда му в една от най-големите зали в света - „О2 арена“, бяха пуснати в продажба в петък, в 11 часа българско време. Цените на билетите за дългоочаквания концерт на Трифонов правят особено впечатление, тъй като излизат повече от солено на сънародниците ни на Острова.

Реклама

Най-евтиният билет за спектакъла на „Ку-ку бенд“ е този за хора с увреждания, който варира между 30 и 50 лири (между 66 и 110 лв.) Тези места бяха разграбени само 30 минути след пускането на билетите.

Следващата ниска категория цени на пропуските са също от 50 лири и са за правостоящи. Оказва се обаче, че това не е крайната цена за потребителя. Към всяка цена на билетите се добавят автоматично 2 лири - фиксирана такса, и още между 5-7 лири - такса за обслужване. Така билетът удря 60 лири (133 лв.) За да могат да си позволят лукса да си закупят седящи места, феновете на Трифонов ще трябва да се разделят с минимум 80 лири (177 лв.) според данни на официалния разпространител на пропуските.

Ако някой поиска да се наслади на лукс по време на изпълненията на тв водещия, може да се възползва от ВИП ложите, чиято цена е 105 лири (233 лв.), но включва ваучери за храна и напитки. За да се седне в най-луксозната ложа на арената, ще трябва да се цакат 120 лири (266 лв). Сепаретата са разположени на най-добрите места в залата, откъдето може да се наблюдава всяка точка на спектакъла. В космическата цена са включени ваучери за храна и напитки, изискани кожени фотьойли, в които гостите да се отпуснат по време на представлението, и луксозен декор от гранит и италиански мрамор.

Според изчисления спечелената сума от пропуските за спектакъла ще донесат на Трифонов колосалните над 4 млн. лв. След като се разплати с наема на „О2 арена“ и верния му бенд, сумата, която ще прибере Дългия, възлиза на над 2 млн. лв.

Арената се слави с най-доброто си обслужване и места, тя е една от най-големите зали в света. На нея са пели редица световни знаменитости, а часове след концерта на българския шоумен на сцената ще стъпят певицата Деми Ловато и колумбийската красавица Шакира.

Оказва се, че билетите за спектакъла на нашенеца са двойно по-скъпи от тези на световните тийнлюбимки Ловато и Шакира, чиито билети варират от 45 до 75 лири.

Реклама

Това ще е трето излизане на „Ку-ку бенд“ и Трифонов пред родна публика в британската столица. През 2004 г. те изнесоха концерт в култовата зала "Астория", а през 2016 г. българска публика напълни зала "Уембли". Затова е и огромно вълнението на екипа при подготовката на този концерт.

Музикалният продуцент Евгени Димитров сподели, че преговорите за този спектакъл са текли повече от половин година. Димитров увери, че по подготовката на концерта се работи с най-големите световни компании за техническо обезпечаване. Според мнозина това ще бъде най-голямото българско събитие извън пределите на страната.

Реклама
Реклама
Реклама