Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/sol_i_piper/article/6733683 www.bgdnes.bg

Световноизвестната транссексуална Бюлент Ерсой: Това, че не носех кожи, ме разболя

Световноизвестната турска транссексуална изпълнителка Бюлент Ерсой смята, че отказът й за известен период да носи естествена кожа, е довел до приемането й в болница за 12 дни, съобщава "Хюриет дейли нюз".

Ерсой, наричана още "Турската дива", е известна с вкуса си към луксозните вещи като кожени дрехи и бижута.

Реклама

Миналата година тя обяви, че се отказва да носи естествена кожа под въздействие на видеозапис, който гледала. След като обаче била приета в болница, Ерсой решила да се върне към увлечението си към този тип облекло.

"Имах белодробна инфекция. Бях приета в болница за 12 дни, защото не носех кожа. Тялото ми бе свикнало до такава степен да носи кожи", споделя турската дива, цитирана от БТА.

Решението й да се върне към кожите е и своеобразна форма на протест срещу депутатите, които не са предприели законови мерки срещу облеклата от естествена кожа, казва още ексцентричната певица.

"Турската дива" си спечели световна слава през 1981 г., след като претърпя шест операции за смяна на пола в Лондон, превърнали я от мъж в жена. Транссексуалността на изпълнителката, нейното усещане за мода, талантът и успешният й пиар я превърнаха в икона в Турция.

Реклама
Реклама