Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/sol_i_piper/article/6725534 www.bgdnes.bg

Виенският бал събра на шампанско с перли елита на София 6 бона за ракета на Гришо Съпругата на убития командос Емил Шарков показа новия си любим

Григор Димитров струва 6000 лв.

Толкова брои за ракетата му оръжейният бос Пламен Ташков на 18-ия Виенски бал в столицата в събота вечерта.

Бизнесменът наддава до последно, за да се сдобие с ракетата на Гришо, с която българинът спечели втората най-важна титла в кариерата си в САЩ миналата година. Пристигнала в последния момент на пищната гала, ракетата събра очите на елита на София, като мнозина пожелаха да притежават една от най-ценните вещи в кариерата на Гришо.

Реклама

На бала, организиран от Виенския клуб у нас с председател Мария Нейкова и секретар Светлана Тилкова-Алена, се събра каймакът на жълтите павета. Патрон на бала за пореден път бе кметът на София Йорданка Фандъкова, която грейна в масленозелена вечерна рокля, дело на трикратната носителка на "Златната игла" София Борисова. Далеч по-коментирани от роклите на дамите бяха перлите. Но не тези на шиите на присъстващите, а тези в чашите им.

Вместо да носят перли на бала, дамите имаха възможността да пият такива. Във всяка чаша с шампанско за гостите бе поставена по една истинска перла. Лично шеф-готвачът от Виена Готфрид Ганстерер се погрижи гостите да не останат само с по една перла в менюто. Сърнешко и патешки гърди бяха част от блюдата, които се сервираха, докато дебютанти от столични училища танцуваха с вечерни тоалети, както е традицията на всеки Виенски бал. Перли имаше и за онези, които не пожелаха шампанско. Всяка дама по традиция получи и подарък от името на община Виена и на Столична община. Този път нежната половина от гостите се наслади на бижу, вдъхновено от колекцията на императрица Мария-Терезиа - колие с перла и рубин, и кърпичка с шевици от Столична община.

За пръв път извън традицията на бала се проведе търг, като освен ракетата на Григор се продадоха икона, предоставена от личната колекция на Западно- и Средноевропейски митрополит Антоний, фруктиера от XIX век, както и картини. Събраните средства от търга ще послужат за закупуването на оборудване и апаратура за центрове за деца от семеен тип.

"Все още не сме уточнили окончателната сума, събрана от благотворителния търг, тъй като гостите участваха и в томбола, която също бе с благотворителна цел", обясни пред "България Днес" секретарят на Виенския клуб Светлана Тилкова-Алена. Много от гостите са закупили и билети за томболата, тъй като не всички са участвали в търга. Засега обаче събраната сума за благотворителност е 15 500 лв. Цялата благотворителна сума ще бъде обявена в края на месец април, разясни още Алена.

Освен на красиви предмети гостите се радваха и на красиво обкръжение. Една от най-атрактивните дами на бала бе съпругата на покойния командос Емил Шарков - Милена. Красавицата за пръв път показа официално новия мъж в живота си. Както "България Днес" писа, красивата Мисис България откри щастието с бизнесмена Лъчезар, но досега двамата дискретно отбягваха светлината на прожекторите. Този път красавицата реши да покаже новия мъж в живота си, като двамата се появиха на галата. Двойката за разлика от повечето гости обаче предпочете да остане настрани от прожекторите, като масата им бе по-назад от оркестъра начело с маестро Юли Дамянов. Двамата не танцуваха и предпочетоха да разговарят с останалите гости, докато други двойки се завъртяха във вихъра на валсовете.

Отново по традиция след уморителните танци за гостите бяха предоставени още блюда. Класическите виенски вурстчета въпреки скромния си произход на фона на майсторството на шеф Ганстерер също се радваха на вниманието на изморените от танци гости на бала.

Реклама
Реклама
Реклама