Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/sol_i_piper/article/6701783 www.bgdnes.bg

Мистериозна врата пази огромни богатства

Мистериозната тайна врата на древния храм Падманабхасвами в Индия е защитена от две масивни кобри, изобразени върху нея. Няма болтове, ключалки или други средства за отключването й. От древни времена се говори, че тези врати пазят невъобразимо богатство и че вътре може да влезе само един истински "Садху"(мистик, аскет или странстващ монах).

Вратата няма ключалка или катинар, болтове, панти или други фиксатори. Смята се, че е херметично затворена посредством звукови вълни.

Реклама

Историята на храма на Вишну, пазещ несметни богатства, е обвита в тайна от векове и не дава мира на тамошните власти. През 2011 г. е формирана държавна комисия, която успява да отвори шест тайни хранилища в светинята и открива в тях безценно съкровище на стойност 22 млрд. долара. Но седмата врата си остава непокътната. Сред най-забележителните експонати от чисто злато са трон в пълен размер, обсипан със стотици диаманти и други скъпоценни камъни, 800 кг монети, златна верига, дълга 5,5 м, и златен сноп с тегло над половин тон.

Днес храмът се намира под денонощна охрана от 200 полицаи. Всички подходи към него се наблюдават с камери, на входа са поставени устройства с металотърсачи, а на ключови позиции са разположени картечници.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама