Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/sol_i_piper/article/6631038 www.bgdnes.bg

Рекордите на „Гинес“ 2017 г.

85-годишен дядка е културист №1

Мацката с най-дълги крака си няма гадже

Топатлет на 85 г. и манекенка с неземно дълги крака са най-впечатляващите постижения за 2017 г. в най-новата книга на "Гинес".

За разлика от минали години вълнуващите рекорди, които официално са потвърдени от специално жури, този път са доста по-малко. За сметка на това са свръхлюбопитни.

Реклама

Това, което хваща окото в последното издание на Книгата за рекордите, е фигурата на професионалния бодибилдър Джим Арингтън. Коравият дядка е на 85 г., което му спечели престижната награда от „Гинес“ за най-възрастен действащ културист в света.

"Щанги започнах да блъскам, когато бях 15-годишен. Участвал съм в повече от 60 елитни състезания, а на 16 от тях си тръгнах като победител. Възрастта няма да ме спре да тренирам", категоричен е мускулестият старец. "Поръчвам на по-младите си колеги да не забравят максимата, че рекордите са именно за това - да бъдат подобрявани. Да не се отказват от активния спорт и един ден да счупят моето постижение", допълва Джим.

Достоен конкурент на Арингтън за приза най-изящно тяло на 2017 г. е красивата манекенка Екатерина Лисина. 30-годишната дама от руския град Пенза е големият хит в най-новия "Гинес". Неомъжената хубавица печели убедително в две категории - момиче с най-дългите крака (132 сантиметра) и най-високият модел (205 сантиметра).

"Чувството да държиш два световни рекорда в толкова престижни класации е неописуемо. Изживяването е върховно. Жалко само, че не кандидатствах по-рано", казва Екатерина от дълбоката руска провинция. Тя е бивша професионална баскетболистка. Още като тийнейджър Лисина е дългуч, поради което съучениците й я тормоязт. Това още повече я амбицира и сега се смее последна. Тя работи за най-престижните модни марки, има тлъст портфейл и е световноизвестна. Единственото, което няма, е гадже.

"Липсва ми любовната тръпка. Трудно се намират мъже за девойки с моя ръст. Усилено търся принца на белия кон. Очаквам през 2018 г. най-после да се омъжа и да имам деца", споделя съкровената си мечта Екатерина.

Реклама

Друга дама от Китай също триумфира в една от категориите на "Гинес", макар и с необикновено постижение. Лявата мигла на Ю Цзянся от Чанджоу се оказа дълга цели 12,4 см, което хората от Книгата с рекордите мерят прецизно още през 2016 г. Повече от една година те умуват дали китайката заслужава тяхна грамота, но в крайна сметка името й е вписано в тиража за 2018 г.

"Внушителното израстване на лявата мигла започна през 2013 г. Беше доста странно и за мен. Миглата на другия ми клепач е двойно по-късна", изтъква Цзянся. С рекорда си за най-дълга мигла Ю разби дългогодишното върхово постижение, притежание на представител на силния пол.

Животните също намират достойно място в световноизвестното томче. Сред новите космати рекордьори са двама котараци. Сигнус е притежател на рекорда за най-дълга опашка на жива домашна котка - 44,66 сантиметра.

Аверът му Арктурус, с когото живеят в същата къща и са собственост на американците Лорън и Уил Пауърс, фигурира в изданието като най-високата домашна котка - 48,4 сантиметра.

Книгата на "Гинес" е издадена за първи път през 1955 г. и все още е най-престижното издание за световните рекорди. През годините от нея са продадени над 138 млн. копия в над 100 страни. Прочутото издание е превеждано на повече от 20 езика.

Реклама
Реклама
Реклама