Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/sol_i_piper/article/6590913 www.bgdnes.bg

Борат плаща глоба на зевзеци

Актьорът Саша Барън Коен брои пари на Казахстан

Глоби на шестима арестувани в Казахстан чехи плати световноизвестният британски комик Саша Барън Коен.
Култовият актьор изпълни обещанието си да преведе парите по сметка на прокуратурата в Астана, която преди две седмици обвини мъжете в неприлично поведение на обществено място. Зевзеците от Прага са арестувани в центъра на столицата на бившата съветска република, докато се разхождат с бански а ла Борат. Шантавите чехи искат да изпробват бдителността на органите на реда, като ги провокират с "манкини" - така Коен нарича създаденото от него "облекло" за култовата комедия "Борат".


Опитът за провокация се оказва успешен и за минути европейците се оказват заключени с белезници. Техните адвокати веднага алармират чуждата преса, че граждани на ЕС са заключени в пандиза за "обикновена" шега. Властите в Казахстан не проявяват чувство за хумор и не приемат просташката проява, която според тях накърнява имиджа на страната им. Арестуваните са признати за виновни и осъдени на глоба от 50 паунда.
Евтиното отърваване на зевзеците предизвиква вълна от гняв в Астана. Хиляди местни искат линч за мъжете или поне да им бъдат резнати топките. Актьорът Коен реагира мигновено и превежда скромната за финансовите му възможности сума от 300 паунда. Новите му приятели остават още няколко дни в затвора, докато адвокатите им задвижат процедурата по тяхното освобождаване и експулсиране от Казахстан.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама