Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/sol_i_piper/article/6347206 www.bgdnes.bg

Милко заряза дините, гледа домати

Сее и жито на нивите си

Иво АНГЕЛОВ

Мустакът на републиката Милко Калайджиев заряза бостаните с дини и започна да отглежда домати. Това разказа пред "България Днес" легендарният изпълнител.
Преди години фолкпевецът предизвика огромен интерес с бостаните си, а дините и пъпешите му се славеха като най-вкусните в цяла Южна България. Сега обаче той е решил да направи промяна в бизнес начинанията си. "Изоставих плодовете и реших да се занимавам с домати. Отглеждам ги на земята, като не използвам колове. Продават се много добре и хората ми казват, че са страшно вкусни", сподели пред вестника Калайджиев.

Фолкпевецът още преди време призна, че в земеделската работа има помощници и той самият не ходи да копае с мотика на нивата. Освен доматите Милко сее и жито, което също продава. Сред другите му бизнес начинания са стопанисването на къща за гости в родопски стил и язовир на концесия, където ходят любителите на риболова.

Реклама

"Сменям културата, която отглеждам, за да може да си почине земята. А за тая къща кандидатствах по европроект още преди 5 години и първия път ме отхвърлиха. Стори им се, че има нещо нередно в това хем със земеделие да се занимавам, хем хотелиер да ставам. Към къщата освен спортен риболов бях заложил и конна езда да има за забавление на гостите, но докато получа финансирането, продадох конете", коментира Калайджиев.

Тази година Милко е решил да не обикаля по морета и курорти, а да се отдаде на почивка в любимия си Свиленград и близкото село Мезек. Съпругата му Маргарита и двамата близнаци Алекс и Антонио направиха няколко пътувания в чужбина напоследък, но фолкпевецът ги пропуснал, за да си почива в родния край. Иначе Калайджиев често отскача до родното Черноморие, но не за ваканция, а по работа. Собствениците на заведения край морето го канят да забавлява туристите, които искрено се радват на изпълненията на мустакатия изпълнител.

Свободното си време той запълва и с футболни мачове. "Гледам сега "Арсенал" и "Байерн" (Мюнхен). Този Хамес Родригес не го виждам как ще се справи в Германия, докато Лаказет е много добър и ще успее в Англия", коментира професионално Милко най-големите трансфери на двата тима това лято.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама