Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/sol_i_piper/article/6222801 www.bgdnes.bg

Моторът на Лоренцо Ламас ще ръмжи в Могилово

Рокерки и рокери бръмчат на село

Световната организация на "Харлей Дейвидсън" иде на годишната си среща у нас

Бисерка БОРИСОВА
Стотици легендарни мотори "Харлей Дейвидсън", дългокоси рокери и дългокраки рокерки ще се съберат в началото на юни край Чирпан.
Причината е повече от впечатляваща: световната организация на най-мощните мотори в света - "Харлей Дейвидсън", е решила да проведе годишната си среща в България! Това ще стане по време на фестивала "Мидалидаре: Рок в долината на виното", който ще се проведе в периода 9-11 юни в чирпанското село Могилово. Сред организаторите е и бившият кмет на Каварна Цонко Цонев, който години наред организираше "Каварно Рок Фест". Организаторите вече обявяват няколко големи рок групи, сред които "кралицата на хард рока" Доро Пеш. Инвазията на легендарните "Харлей Дейвидсън" се оказа изненада дори за организаторите.
"За броени часове над 180 собственици на "Харлей Дейвисън" от цял свят резервиха стаи! Очакваме до фестивала да станат над 200. Сред идващите рокери има такива от цяла Европа", разказаха за "България Днес" организаторите. "В Могилово ще има повече ръмжащи мотори от ръмжащи кучета", смеят се доволно те.
Местните моми и ергени с нетърпение очакват не само нашествието на легендарните мотори, но и на собствениците им.


"Покрай американските филми у хората се е настанила представата, че тези, които карат "Харлей Дейвидсън", задължително изглеждат като героя на Лоренцо Ламас в сериала "Ренегат" - Рино Рейнс. А мацките са като Доро Пеш на млади години - дългокраки, русокоси, с кожени сутиени, кожени бикини и дълги ботуши. Няма да издаваме тайни, но ще кажем само, че тези, които няма да гледат моторите, а мотористите, ще има в какво да плакнат очи", намигат от организаторите. Неофициално в интернет плъзна слух, че се очаквало да дойде някаква "лепа" сръбска рокерка, чийто размер на бюста бил "по-голям от територията на Могилово".
Най-доволен от случащото се е Стефан Гьонев, представител на българската органиция на "Харлей Дейвидсън".
"Ние сме организация с над 1 милион членове в повече от 240 държави. Сигурни сме, че атмосферата в Могилово ще е неповторима", коментира той.


200 км с три литра бензин

През 1903 г. Уилям Харли и 20-годишният Артур Дейвидсън представят първия мотор. През 1907 г. постигат рекорд: 200 км със само 3 литра бензин. Не закъсняват големите поръчки, включително от полицейското управление в Детройт и армията. Към 1920 г. "Харлей Дейвидсън" е най-големият производител на мотоциклети в света. Моторът е и много фотогеничен, което го прави емблема в Холивуд и на рок групите. Така се превръща в мечта дори за хора, които не могат да карат и колело.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама