Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/sol_i_piper/article/6022679 www.bgdnes.bg

Кандидатката за Мис Вселена Виолина Анчева: Българи ми подливат вода

Не ме пускат да излизам от хотела

Виолина Анчева е българската представителка на един от най-престижните конкурси за красота "Мис Вселена". Финалът е в неделя и ще се излъчва пряко в цял свят по телевизия FOX. Специално за читателите на "България Днес" Виолина разказва за впечатленията си от Филипините и очакванията за финала.

Алексей Гилтяй

- Виолина, вече близо седмица си във Филипините, какви са първите ти впечатления?
- Филипинците са изключително дружелюбни и мили хора. Никога не съм си представяла, че ще отида в друга държава и ще ме посрещнат така топло. Чувствам се като у дома. Природата е невероятна – палми, океан, екзотични плодове. Истински рай! Животът определено е доста различен. Културата на хората е различна, възпитанието също. Всички са много спокойни. Трафикът тук е много натоварен - такова чудо не съм виждала. И хората са винаги усмихнати, търсят позитивното. Повечето са чували за България, на други тепърва представям страната ни.
- Как виждаш конкуренцията, колко момичета участват в конкурса?
- Общо сме 86 участнички от цял свят. Определено конкуренцията е голяма. Представете си на едно място 86 жени, които се борят за една корона.../смее се/. Най-голямата конкуренция са латиноамериканките, които са много добре подготвени, посещавали са дълго време специални училища. Знаят как да се държат като Мис, дошли са със собствен екип фризьори и гримьори.
- Каква е целта ти на "Мис Вселена"?
- Тъй като до момента българка не е успявала да влезе в топ 12, ще съм изключително щастлива и горда, ако класирам страната ни. Вярвам, че и с подкрепата на сънародниците ми в интернет гласуването бих могла да стигна до финала.
- Безопасно ли е за едно красиво момиче да излезе само по улиците на Манила? Ти би ли го направила?
- Да, филипинците са много мил и добър народ. Никога не биха ти направили нещо лошо. Дори обратното, винаги биха ти помогнали. Не излизам сама, защото не говоря местния език, а Манила е огромен град и ще се загубя лесно (смее се).
- Какво си донесе за късмет от България?
- Взех със себе си любимия ми талисман, но няма да издам какъв е той, защото не искам да разваля магията.
- Тежки ли са репетициите? Какво ви карат да правите?
- Програмата определено е тежка! Имах няколко дни, в които имахме време да спим не повече от 4 часа. Уморително е, но определено си струва.
- Имате ли вечерен час в хотела?
- Мерките за сигурност в хотела са много строги. Не мога да ходя сама никъде, дори до ресторанта. Винаги трябва да има отговорник с мен. Излизането навън е немислимо.
- Какви са отношенията между участничките, успя ли да намериш приятелки?
- Момичетата са прекрасни. Деля една стая с Мис Украйна. Помагаме си с прическите, разменяме си дрехи. В много добри отношения съм с Мис Филипини, Мис Русия и Мис Колумбия.
- Има ли удари под кръста и номера между момичетата?
- Не. Всички момичета са много мили и възпитани. Няма мръсни номера.
- Беше атакувана от конкурентки в България, заболя ли те?
- Не ме заболя, а ме разочарова, че част от българския народ е злобна. Филипинците ме подкрепят, наши сънародници ме обиждат и се чудят за какво да се заядат. Това е показател за културата на народа ни.
- Какво би им казала?
- Бих им казала, че представям страната ни и трябва да подкрепяме родината. Дали съм аз, дали друго момиче - няма значение. На лентата ми пише България. Ако ние сами не обичаме и не уважаваме родината си, как ще очакваме чужденците да го правят?
- Притесняваш ли се, че не влизаш в смятаните за идеални за Мис пропорции?
- Не, защото хората не са еднакви. Не сме машини, че да изглеждаме всички по един начин и да имаме едни и същи мерки. Красотата е различна в различните очи. Всеки от нас е уникален с нещо, всеки е красив. Не може да сложим рамка на красотата. Тя е съвкупност от много качества, а и истинската красота не е във външния вид.
- Влюбена ли си? Имаш ли до себе си човек?
- Влюбена съм във Филипините (смее се). Имам и човек до себе си, който ме подкрепя.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама