Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/sol_i_piper/article/5973171 www.bgdnes.bg

Близнак спасява брат си от смърт

2-годишният Боуди е супергерой

Скрин убиец се сгромолясва върху момченцата, майка им нехае

Герои има не само в комиксите и екшън трилърите. Това доказва двегодишен юнак, който отървава своя брат близнак от неизбежна смърт.


Семейството на Брок и Боуди, които са близнаци, родени в американския щат Юта, без малко да преживее трагедия. Огромен, тежък и пълен с дрехи скрин пада и заклещва едното от момченцата по време на игра. Брок е в безпомощно състояние и докато се дере, братчето му Боуди с всички сили успява да го освободи от смъртоносната клопка. За няколко минути те се борят с големия шкаф, който пада с цялата си тежест върху нищо неподозиращото дете. Първоначално Боуди се опитва да повдигне скрина за дрехи, но след като разбира, че силите му не достигат, малчуганът започва да го бута, а затиснатият Брок се плъзга и успява да се измъкне. В злощастния момент майката на близнаците Кайли Шоф ги оставя сами в стаята им. Тя се качва на горния етаж на къщата, за да свърши малко домакинска работа. Не чува дори писъците на децата и когато слиза обратно при тях, те си играят кротко на пода. Вижда, че очите им са подпухнали от плач и падналия скрин и веднага се насочва към записващите устройства, инсталирани в стаята. С ужас Кайли установява, че скринът се е сринал, а Боуди измъква своя брат близнак изпод него. Семейството взима решение да публикува видеото в социалните мрежи с цел да напомни на други родители по света да застопоряват и монтират правилно и безопасно мебелите вкъщи.

Реклама


"Колебаех се дали да публикувам това видео. Освен че случката е невероятна, искам тя да привлече вниманието ви. Моля, уверете се, че сте обезопасили стаята на децата си, както и всички други помещения в дома ви. При нас се случи чудо, но не разчитайте на свръхестественото, а бъдете предпазливи", пише бащата на Брок и Боуди - Рики Шоф.


Според проучване, направено в САЩ, само през 2012 г. над 25 хил. деца в страната са пострадали сериозно от подобни гадни скринове. Преди месец известна компания за производство на мебели е осъдена от майка, чието дете е убито от калпаво произведен скрин. Компанията плаща 50 млн. долара и изтегля от магазините си опасния шкаф.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама