Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/sol_i_piper/article/5873710 www.bgdnes.bg

Вяра, Надежда и Любов фалираха. Дават на търг БМВ-то на тризначките

Христо ГЕНАДИЕВ

Частен съдебен изпълнител е пуснал на търг лъскавото БМВ на тризначките Вяра, Надежда и Любов заради дългове, които те не могли да покрият. Сестрите от Благоевград, които станаха известни с победата си в "Биг брадър" и гушнаха 200 бона преди десет години, вече били пред тотален фалит, научи "България Днес".
Невъзможността да платят заема си от 2650 лева към местния бизнесмен Венцислав Шалявски е причината и за предстоящия търг за луксозния им автомобил.

Благоевградчанките си бяха купили лъскавото БМВ 118Д, произведено през 2006 г., с наградата от риалити формата, като то се води на името на Надежда Станчева. Според оценката на съдебния изпълнител Александър Цанковски немският звяр е в изключително добро състояние и е каран много малко. Наддаването за него е обявено за 9 декември, като началната цена на търга започва от 6705 лв. Дотогава кандидат-купувачите могат да оглеждат луксозното возило, което е паркирано в мола под личната опека на управителя на търговския център Валери Гюров.


Мечтаната от тризначките кола бе запорирана миналата есен заради дълг от 2650 лв. Това е непогасената част от заем от 2900 лв., който Надежда взела от бизнесмена Шалявски. Според сключения договор тя трябвало да върне парите за 1 месец, но направила само една вноска от 250 лв. Шалявски заведе дело в съда срещу нея и го спечели. Парите от продажбата ще бъдат разделени между него и съда, защото с лихвите и съдебните такси сумата набъбна до 4500 лв.
Новият удар по джоба на сестрите идва само няколко месеца след като те бяха осъдени на платят 5 бона за клевета на продуцента на "Биг брадър" Нико Тупарев.
Трите участваха в телевизионно предаване през 2014 г. и тогава в ефир изсипаха куп обвинения срещу Тупарев. В характерния си скандалджийски стил Вяра и Надежда го обвиниха, че той им пращал женени мъже, искал да ги изпрати като проститутки в чужбина и прочие. В съда те заявиха, че записът на предаването бил манипулиран. Експертизи обаче доказаха, че той е автентичен, и тризначките загубиха съдебната битка.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама