Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/sol_i_piper/article/5806315 www.bgdnes.bg

Бос отшелник си мие зъбите с шишарки

Дърт американец живее в дърво в центъра на гора, не носи обувки и си чисти зъбите с шишарка.


Преди почти три десетилетия Мик Додж си пуска брада, зарязва съвременната цивилизация и семейството си и се пренася в дъждовната гора Хо. Дивото кътче е на два часа езда от Ел Ей и е съвсем близо до национален резерват.

Реклама


Бяга от системата, където работи като механик на тежкотоварни машини. Преди това 6 г. е морски пехотинец във Форт Люис, откъдето се пенсионира с почести. Като тийнейджър е в Япония, където завършва гимназия. Този факт от биографията му по-късно му спечелва прозвището Босия сенсей.


"Докато живях сред хората и трябваше да ходя с обувки, ходилата и пръстите на краката ми бяха деформирани. Толкова силно ме боляха, че едва можех да ходя. Откакто станах босоног номад, нямам никакви болки както в ходилата, така и в кръста, а сърцето ми е силно", твърди Мик.


Отшелникът обожава живота далеч от съвременното общество. Категоричен е, че никога няма да се върне към стария си начин на живот. Все пак продължава да се ползва от някои съвременни удобства – например дрехите. Мик държи на найлоновите защитни облекла, за да остава сух, когато живее в такъв влажен климат.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама