Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/sol_i_piper/article/5683285 www.bgdnes.bg

Голи покемони дебнат на фестивал

Супергерои и откачалки превземат Манчестър

Манията, подпалила света, завладява и комикс почитателите

Откачалки от цяла Великобритания осъществяват мечтата си да се превъплътят в покемони.


Най-атрактивният костюм на тазгодишния фестивал "Комикс Кон" в Манчестър е този на Пикачу. Манията по световноизвестната игра не подминава феновете на фантастиката, анимацията и костюмирането. Въпреки че до преди година никой не помни героите от анимационната поредица "Покемон", сега те са най-често срещаните образи на всички фестивали. Овациите този уикенд обират две млади момичета. Едната изрисува цялото си тяло в различни символи от играта, като на крака си плясва и огромен Пикачу, който няма как да остане незабелязан от комикс поклонниците. Другата успява сама да изработи костюм, който съдържа всички същества със специални сили.


"Съвсем сама нарисувах покемоните по роклята и клина си. Отне ми много време, но съм доволна от резултата", коментира лилавокоса, обсебена от играта великобританка.
Майтапите по време на двудневния фест се въртят основно около лова на човечетата със свръхестествени сили.
"Спайдърмен се опита да ни оплете в мрежата си и да завоюва нашите костюми", смеят се момичетата, които през цялото време са обект на реалистичен лов от другите участници в „Комикс Кон“.

Реклама


Не толкова забележителни този сезон остават всички супергерои, извънземни и митични персонажи. Всеки от мераклиите за слава на фантастичен герой се опитва да привлече вниманието на гостите и медиите към себе си и да натрупа точки в актива си. Не липсват и сцени на агресия и лудост, които са присъщи на фентъзи комиксите. Така принцеса Елза се оказва в клопката на въоръжен до зъби ненормалник, който се опитва да я заколи.


Емблематичното събитие позволява на гостите да тестват някои от най-новите игри на пазара. В последните години подобен вид събития се превръщат и в сцена за промотиране на филми, създадени на базата на комикси. По време на приключилия миналата седмица "Комикс Кон" в Сан Диего филмово студио презентира бъдещия си проект, посветен на Жената чудо. Очаква се през 2017 г да излезе филм за най-известния женски персонаж в историята на комиксите.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама