Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/sol_i_piper/article/5591482 www.bgdnes.bg

Никол Кидман на 49 (ГАЛЕРИЯ)

„Да се влюбиш е много смела постъпка“, казва актрисата, която днес празнува рожден ден

Рижата кралица на драматичните роли днес празнува рожден ден. Стана на 49 години, но те ѝ отиват. С възрастта тя сякаш става все по-красива и обаятелна. Никол неслучайно печели награди като „Оскар“, „БАФТА“, „Сатурн“, „Сребърна мечка“ и е трикратна носителка на награда „Златен глобус“.Родената в Хонолулу, Хавайските острови Никол, е дъщеря на Джанет Ан Мак Нийл Кидман и д-р Антъни Дейвид Кидман. Баща ѝ е биохимик и клиничен психолог, а майка ѝ е била инструктор на медицински сестри и редактор на книгите на нейния съпруг.

Реклама

Когато става на 4 години, семейството ѝ се връща в Австралия, където тя израства. Грацията си тя придобива от уроците по балет. На тези грациозни занимания тя ходи от 3-годишна. По-късно обогатява себе си с уроци по пантомима, а 10-годишна е приета в школа за драматично изкуство към театралната академия в Сидни.


На 13 години Никол Кидман е срамежливо създание. Не се смята за красива, а и ръстът ѝ е 170 см, което предизвиква насмешка сред съучениците ѝ. Но въпреки това на 14 години тя дебютира в киното и то става нейният втори дом.

Когато навършва 17, откриват рак на гърдата на майка ѝ и за известен период Никол работи, каквото намери, за да се грижи за нея. Следва пътуване до Холандия, където остава за известно време и след връщането си в Австралия тя вече е уверена млада жена. Тогава освен актриса е и манекенка.

Никол успява в киното с много труд и всеотдайност. В началото всички се съмняват в нейните качества, защото я възприемат просто като поредната красавица, попаднала в киното, но с изявите ѝ, всичко се променя. Тя е мистична, магнетична, витална, изключителна. Всяка нейна роля е успешна и отличаваща се със собствен прочит.

Един от най-известните ѝ филми е „Мулен Руж“, в който доказва, че може да е и певица. Други нейни успешни роли са във филми като: „Студена планина“, „Широко затворени очи“, „Часовете“, за който печели „Оскар“, „Да умреш за…“.

Реклама

С бъдещия си съпруг Том Круз, Никол Кидман се запознава по време на снимките на филма Days of Thunder. Продуцентите търсели актриса, която да изглежда добре в кадър и в същото време да не засенчва Круз. Никол се постарава да изпълни изискванията на екрана и се омъжва за звездата. Със свойствената ѝ откровенност по-късно споделя пред журналистите: "Преди Том съм имала трима мъже, но нито един от тях даже не бих могла да си представя за мой мъж. Това беше гол секс. Но Том притежава потресаващ магнетизъм. Той е едновремено и романтик, и творец". Любовта им е голяма, затова след раздялата им след 10 години, всички са изненадани. Поне в историята остана един прекрасен техен общ филм "Широко затворени очи".

Сега Никол е щастлива със своя партньор Кийт Ърбан. Той е повече от влюбен в нея. Кийт споделя, че тя е любовта на живота му. Като доказателство музикантът татуира огромен надпис "Никол" на ръката си.

В наши дни актрисата продължава да реди само стойности роли в биографията си на актриса и с всеки ден да изглежда все по-красива и сияйна. Явно споделената любов и безспорният ѝ талант ѝ помагат да бъде така неотразима.

Звездни цитати на актрисата:

„Да се влюбиш е много смела постъпка. Нужно е да съумееш да се довериш на някого с цялото свое същество. Това е извънредно трудно и много смело.“

"Какъв е смисълът да правиш нещо добро, когато никой не те гледа"

"Няма нужда да си гола, за да си секси"

"Обичам актьорската игра, но много по-забавно ми е да заведа децата си на зоологическа градина."

Реклама
Реклама
Реклама