Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/sol_i_piper/article/5502286 www.bgdnes.bg

Построиха отново Ноевия ковчег

Увеселителен парк в Кентъки залага на библейска атракция

$ 90 млн. струва копието на оригинала

Проект с библейски пропорции е на път да счупи всички рекорди.
Освен със забележителните си размери копието на Ноевия ковчег може да влезе в „Гинес“ и като най-голямата сграда, построена изцяло от дървен материал. Използвани са над 100 хил. метра дървесина.


Идеята за реалистичния проект е на Кен Хам. Благочестивият християнин е основател и директор на организацията "Отговори в Битие".
Атракцията се строи в увеселителен парк в Кентъки, а за изграждането й са необходими над 90 млн. долара. Една година отнема на екипа да създаде зашеметяващ кораб. "Точно толкова, колкото е продължил и световният потоп", коментира Кен Хам.

Реклама


"Целта ни е да докажем на хората колко интелигентен е бил Ной. Един от най-големите въпроси е как е успял да събере всички животни на борда", допълва инициаторът на построяването на Ноев ковчег.
Арката е дълга забележителните 155 метра и висока над 25 метра. Очаква се в Ноевия ковчег всеки ден да влизат повече от 160 хил. души. В експоната ще бъдат изложени и восъчни фигури на Ной и неговото семейство. Интересни факти от Библията ще насърчават младите да се уповават на религията.
Историята за Ной е част от Стария завет в Библията. По поръчение на Бог той трябва да спаси себе си, семейството си и двойки от различните видове животни, като построи голям кораб.


Предишният зрелищен проект на Хам е "Музей на креационизма". В него е показано измислено преплитане между наука и религия. В резултат са създадени бисери от сорта на Адам и Ева правят секс на красива поляна, заобиколени от динозаври.
Работата на Хан е посрещната на нож от редица противници на идеята религията да служи за забавление, но въпреки всичко развлекателният парк в Кентъки ще отвори врати през юли тази година.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама