Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/sol_i_piper/article/5439894 www.bgdnes.bg

Фестивалът "COACHELLA" (Галерия)

Фестивалът на музиката и изкуството в долината Коачела се провежда веднъж в годината в Empare Polo Club в Идио, Калифорния, пустинята Колорадо в Америка. Освован е от Пол Толет през 1999 година и е организиран от Golden Voise.

В този фестивал представители на много различни жанрове музика представят артистичния си талант – рок, инди, хип-хоп, електронна и денс музика, техно, както и много арт инсталации, скулптори и представяния. В пространството, на няколко сцени върви нон -стоп музика на живо, а в специални зони и сектори се разполагат арт инсталациите.

Реклама

Коачела е инспириран от фестивала Уудсток и се опитва да превърне в традиция парада на музиката и свободомислието. Фестивалът е истинско продължение на традициите и културата на 60-те години. Амбициите на Коачела са всяка година да събира милиони хора под слънчевите лъчи и вече 26 години го прави успешно.

От 1999 година до сега на Коачела са пели едни от най-големите банди и изпълнители като: AC/ DC , Ейми Уайнхаус, Пол Маккартни, Снуп Дог, Доктор Дре, Дафт Пънк, Мадона, Кание Уест, Еминем, Джей Зи, Ред Хот Чили Пепърс, Горилас и много други.

Едни от най-известните имена на сцената, които в този уикенд ще изгреят на сцената са AC/DC, Давид Гета, Лики Ли, Дрейк, Флорънс енд дъ Машин, Стромае, Мартин Солвейк, Алесо, Неро, Азалия Банкс и много други. По традиция ще бъдат представени атрактивни арт инсталации и пространствени решения, обемни скулптори и пластики от творци като До Лаб, Робърт Боус, Донд Кенън, Без и Джон Замора, Кристиян Ристоу и други.

Повечето от посетителите на фестивала разпъват палатки и живеят в тези няколко дни изцяло в продължение на хипи идеята, със всички атрибути на тази вълна.

Реклама

По сведения на проведено социологическо проучване през 2012 година, Коачела е донесла 254 милиона долара на пустинния район.

Тази година едни от най-известните селебритис, които подкрепят идеята на хипи движението и ще бъдат на Коачела са младото поколение звезди като Кайли Дженър, Кендъл Дженър, Джиджи Хадид, Селена Гомез, Колди Симпсън и други.

Наред с изброените знаменитости, тази година се очакват около 1 милион гости и участници в пустинното градче.

Реклама
Реклама
Реклама