Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/sol_i_piper/article/5397013 www.bgdnes.bg

Той реве и рисува

Леандро Гранато измисля уникални цветни сълзи

Художникът изплаква по 1 л боя на ден, родата го обявява за луд

Шедьоври с очи вместо с четка рисува млад художник от Аржентина.
27-годишният Леандро Гранато измисля уникална техника, с която създава неповторими картини. Артистът всмуква през носа си специална водна боя и я изстрелва към платното през очницата си. За всяка своя творба новаторът използва близо литър течност и един ден от живота си.


"Човешкото око може не само да цени арт шедьоврите, но и да ги създава", шеговито отбелязва Леандро. Той открива таланта си да вае цветове и форми със зрителния си орган още в ранно детство.

Реклама


"Още като малък осъзнах, че има някаква странна връзка между окото и носа ми. С течение на времето осъзнах, че мога да изкарвам въздух и течности през зрителния ми орган, ако ги поставя преди това в носа си", обяснява художникът. Когато разкрива на близките си идеята за новата техника на рисуване, с която да се препитава, го обявяват за луд.


За да превърне генетичната си деформация в предимство, Гранато разработва и специална формула за боя. Тя не уврежда очите му и лигавицата на носа. Цели 2 г. той изпробва смеси, за да достигне до окончателния вариант на безопасните багрила. В крайна сметка усилията му са възнаградени. Цената на картините му не пада под 2400 долара, което му позволява да живее охолно и да не мисли за старините си.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама