Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/sol_i_piper/article/5048205 www.bgdnes.bg

Джон Ленън търсил мъж за секс.Бийтълсът ходил на почивка с хомосексуалисти, бил мераклия на Пол Макартни

Джон Ленън искаше да прави секс с мъже, но никога не посмя да направи решителната крачка, защото бе твърде срамежлив.
Невероятното признание направи втората съпруга на легендата на "Бийтълс" Йоко Оно. В интервю за британската преса 82-годишната японка признава, че убитият на 8 декември 1980 г. певец е имал бисексуална нагласа.


"Често пъти сме говорили с него за сексуалните отношения между хората. Винаги сме стигали до заключението, че човешките същества идват на този свят с психика на бисексуални и само средата определя в какви ще се превърнат, когато пораснат", изтъква жената, която е в основата на разпада на култовата четворка от Ливерпул.

Реклама

"Само няколко месеца преди да бъде застрелян от Марк Чапман, Ленън ми призна, че е нямал интимни отношения с представители на силния пол само защото не е срещнал достатъчно красив мъж", твърди Оно, която през 1975 г. дарява Джон със сина им Шон.


Слуховете за обратната резба на най-популярния британски изпълнител през ХХ век за пръв път се появяват още през 60-те години. Тогава Ленън е женен за първата си съпруга Синтия. Въпреки че е в напреднала бременност и всеки момент очакват появата на първородния им син Джулиън, Джон я изоставя, за да замине на почивка в Барселона с гей мениджъра на "Бийтълс" Браян Епстейн. След връщането си на Острова създателят на Imagine е погнат от пресата за странната почивка с изявен хомосексуалист.


"С Браян изкарахме няколко дни в Испания, а за слуховете за наша любовна афера мога да кажа, че тя е такава, но не съвсем", загадъчно намеква Джон пред множеството журналисти. "Не сме консумирали връзката си. Но връзката ни беше много наситена. Това е първото ми творчество с гей, при това направено съзнателно", допълва Ленън. Хомосагата с Епстейн оживява на екрана през 1992 г. във филма The Hours and Times, където открито се намеква, че еврейският мениджър е гадже на Ленън. Скандалната продукция даже печели голямата награда на най-важния фестивал за независимо кино в света "Сънданс".


Преди 7 г. бисексуалната ориентация на Джон е описана и в книгата "Джон Ленън: Животът". Авторът Филип Норман отива още по-далеч от създателите на лентата през 1992 г. и пише, че Ленън искал да има гей връзка с колегата си Пол Макартни. Йоко Оно и Пол са бесни от твърдението и го отричат. Съмненията остават, защото авторът е доста сериозен и не е нов в занаята. Норман има няколко книги, свързани с историята на различни групи и изпълнители, сред които Елтън Джон и "Ролинг Стоунс".

Реклама
Реклама
Реклама