Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/sol_i_piper/article/5045784 www.bgdnes.bg

Наддават за кичур на Даяна. Бъкингам осуетява скандалната продажба

Безсрамната оферта започва от $350, търговецът има доказателства за произхода


Косми, които са оформени в рамка с подпис на най-обичаната британска кралска особа през последното столетие, са обявени на търг от никому неизвестен продавач.
"Кичурът без съмнение е на трагично загиналата в автокатастрофа в Париж през 1997 г. съпруга на престолонаследника принц Чарлз", категоричен е гордият собственик на кичура Дейвид Хамилтън. "Две години преди смъртта си принцесата пише в личния си дневник: "Моят кичур, Даяна, 1995 г.", и отдолу лепи с тиксо част от косата си", обяснява притежателят на косата.
Аукционът за рядката реликва е обявен в най-големия сайт за онлайн продажби Ибей. В допълнение към обявата Хамилтън посочва, че разполага с 10 страници доказателства за произхода на свещената за много британци вещ. Първоначална сума за наддаването е 350 долара.
"Това е отлична възможност да се сдобиете с автентичен кичур от косата на лейди Даяна", хвали стоката си Дейвид. Той не уточнява по какъв начин събраните от него документи доказват произхода на търгуваната вещ.


Атрактивното предложение бързо става горещ картоф и никой не се осмелява да наддава. В продължение на седмици купувач за кичура липсва. Това принуждава Хамилтън да качи обявата на сайта Амазон, но провайдърите я свалят след намеса на Бъкингамския дворец.
"Продажба на подобно нещо ни прави неспокойни и със сигурност ще разтревожи синовете на принцесата Хари и Уилям", твърдят от британското кралско общество пред в. „Дейли стар“. "Все пак става дума за нещо, което е част от тялото на майка им", допълват заклетите монархисти. Въпреки липсата на официална реакция по въпроса от Бъкингам милионите фенове на Даяна са ужасени от мисълта, че пореден мошеник иска да трупа пачки на гърба й. Без изключение всички на Острова остро осъждат безсрамната оферта, която жълтата преса определя като откровена измама и опит за заблуда на наивници.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама