Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/sol_i_piper/article/5043007 www.bgdnes.bg

Бебе спасено с виагра

Виагра спаси живота на недоносено бебе и го превърна в здраво малко момиченце.
Синьото хапче за потентност позволява на зародиша да остане в утробата на майката и да развие жизнените си органи, преди да се появи на бял свят. Кейси Лигинс от Болтън се ражда 11 седмици преди термина и е поставена в инкубатор с огромни шансове да оцелее. Само два месеца преди това лекарите в града й я отписват. Бащата Дейв и майката Лаура са предупредени да очакват спонтанен аборт.


"Бедите започнаха в петия месец. Бях на контролен преглед, когато гинекологът остана учуден от малките размери на бебето в утробата ми", казва 32-годишната г-жа Лигинс. Лекарят я успокоява, че нещата все още не са фатални и има около 30 дни, в които има възможност малкото човече в корема й да наддаде.
"Това бе най-дългият и най-ужасният месец в живота ми", спомня си Дейв (35). Четири седмици по-късно докторът отново разочарова семейството - бебето няма шанс да оцелее. Според него изходът е само един - бърз аборт. Лаура и Дейв, които вече имат 16-месечно синче, са съкрушени. Дълго умуват, преди да направят следващата крачка. Решават да отидат за контролен преглед в елитна клиника в областния център Манчестър. Там попадат на специалисти с иновативни методи на работа.

Реклама


"Единственият начин да спасите плода е Лаура да гълта хапчета виагра. Сексстимулантът ще докара огромно количество кръв в утробата и ще стимулира растежа на бебето - категорични са експертите. - Шансовете за успех са значителни и може да се очаква новороденото да се роди здраво", допълват те. "Не можах да повярвам на ушите си. Никога не съм и предполагал, че хапче за потентност ще спаси детето ми", казва Дейв. Изправени до стената и без възможност за избор, той и жена му приемат терапията. Лаура е настанена в клиниката и започват всеки ден да я тъпчат с виагра. Резултатите са видими още в първата седмица. Ултразвукът показва, че бебето напредва с добри темпове. Когато става ясно, че малкото човече е с добре оформени органи, гинеколозите решават да го извадят от утробата и да го сложат в инкубатор. Там остава 11 седмици, преди да бъде изписано в добра форма и напълно здраво.


"Няма съмнение, че виаграта спаси живота на нашата Кейси. Ако не бе хапчето, бебето ни никога нямаше да се появи живо и здраво на този свят", убедена е майката Лаура. Тя получава възможност да види новороденото си момиченце едва седем часа по-късно, когато вече са направени всичките му необходими изследвания. Два дни след това на жената за пръв път е позволено да подържи бебето в ръцете си поне за няколко минути. "Щастието ми нямаше граници. Чувствах се прекрасно. Беше ми приятно на душата, защото знаех, че съм направила и немислимото, за да спася живота на нероденото си бебче", допълва Лаура.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама