Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/sol_i_piper/article/5029821 www.bgdnes.bg

Апокалипсис в пустинята Мохаве (Снимки)

Краят на света настъпи за 2000 души

Фенове на "Лудия Макс" правят зрелищен фестивал в пясъците

Краят на света за човечеството настъпи, а малцината оцелели живеят в пустинята Мохаве.
Без електричество и вода, но със зверски машини подръка, те са принудени да търсят спасение в морето от пясък. Но това е само за 4 дни. След което всичките отново влизат в реалния живот и се сблъскват с обикновените трудности в големите американски мегаполиси.


Апокалиптичната картина в пустинята Мохаве всъщност е част от зрелищния фестивал - Wasteland Weekend. Той пресъздава как би изглеждал светът след евентуално ядрено унищожение на Земята. В продължение на четири денонощия вдъхновените от филмовата поредица "Лудия Макс" купонджии представят своето виждане за бъдещето. Действието на култовата лента се развива в годините след апокалипсиса.
Първото подобно събиране на феновете на филма, който направи Мел Гибсън звезда, е през 2004 г. Тогава събитието е скромно и включва само шествие с возила, досущ като в тези на легендарното австралийско фентъзи, чиято премиера е през далечната 1979 г. Мегаформатът, който е в момента, се провежда едва от 5 години, но тази година е още по-специална за маниаците на тема "края на света". В средата на май, след 30 г. чакане, Холивуд най-после пусна епизод 4 от "Лудия Макс" и възроди с пълна сила еуфорията. Убийствено силната лента с незабравимо превъплъщение на Чарлийз Терон и Том Харди е най-коментираният и един от най-гледаните филми за 2015 г. и е истински свеж полъх в седмото изкуство.

Реклама


Затова и тази година пустинята Мохаве, която се намира в южните американски щати, е огласена от рева на 2000 колоритни участници във фестивала и почти толкова адски мотори, подобия на коли, изчанчени микробуси и мощни камиони. Цифрата е доста внушителна на фона на първия фестивал през 2004 г., когато се събират едва 400 души за 24 часа, а програмата включва само автошествие.
Тазгодишното пиршество блести с боеве в клетка, избор на най-страховито возило и филмов фестивал, на който се показват аматьорски ленти по темата.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама