Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/sol_i_piper/article/4981904 www.bgdnes.bg

Ейми Уайнхаус днес щеше да навърши 32г. (Видео и снимки)

                                                                                                                                                                                                                                                                                                

Уайнхаус е родена на 14 Септември 1983 в северен Лондон в еврейско семейство, което споделяло любовта си към джаза. Отгледана е в четиричленно семейство: баща ѝ Мичъл (шофьор на такси), майка ѝ Джанис (фармацевт) и по-големият ѝ брат Алекс. Добива популярност със специфичния си стил на пеене, който включва соул, фънк, джаз, рок и R&B.

Реклама

Ейми Уайнхаус, чийто втори и последен студиен албум Back to Black (2006) е третият най-продаван дългосвирещ запис в Обединеното кралство за първото десетилетие на 21 век, бе намерена мъртва в дома си в Кемдън, Лондон, на 23 юли следобед, три дни след последната й поява на публично място и около месец след провала на европейското й турне, отменено още след първата дата в Белград.

Там тя се появи на сцената в нетрезво състояние и бе освиркана от публиката. Считана за един от най-големите таланти от своето поколение, през последните три години музикалната кариера на изпълнителката на хита Rehab, започнала през 1998 г., бе в сянката на пристрастеността й към алкохола и наркотиците и произтичащите от това здравословни проблеми, в това число белодробен емфизем, довел до хоспитализацията й през 2008 година.

Отивайки си от този свят по-малко от два месеца преди 28-ия си рожден ден, Ейми Уайнхаус се присъедини към Club 27, възникнал след смъртта на Брайън Джоунс, Джими Хендрикс, Джанис Джоплин и Джим Морисън в рамките на две години. И четирите рок легенди, както и по-късно включеният в Club 27 фронтмен на Nirvana, Кърт Кобейн, починаха на 27-годишна възраст.

                      

Реклама
Реклама
Реклама