Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/sol_i_piper/article/4969584 www.bgdnes.bg

Островът на обесените кукли Най-страшното място на света

Мистериозен остров привлича туристи със зловеща атракция.
На всяко дърво на страховитото късче земя са обесени детски кукли. Почти всички са обезобразени, на някои им липсват очи, други са без ръце и крака и всички изглеждат ужасяващо. Голяма част от куклите са мръсни и захабени, защото висят в гората от десетилетия.


"Не правете грешката да заведете децата си там, това не е луна-парк" - апелират местни родители.
Преди години мексиканецът Хулиан Сантана Барера решава да заживее като отшелник. Случайно се озовава на необитаем остров измежду речните канали край Мексико Сити.

Реклама

Дон Хулиан заживява самотно именно на това страховито място. Малко след като се настанява за постоянно на острова, той открива безжизненото тяло на момиче и неговата кукла. За да почете паметта на изгубеното удавено дете, самотникът обесва куклата му на дървото. Смъртта на детето обаче не му дава покой. Хулиан изпитва вина, че не е успял да предотврати гибелта на момичето. За да изкупи греха си, той започва да рови в боклуците по реката и да търси кукли. Целта му е да направи светилище и да освободи неспокойния дух на момичето, като беси всяка кукла, която намери.

Легендата на Острова на куклите става още по-мистериозна, когато случайни посетители откриват удавеното тяло на отшелника в близост до лобното място на детето през 2001 г. От тогава Островът на куклите се превръща в зловеща туристическа атракция, а броят на куклите, които висят по дърветата, се увеличава неимоверно. Всеки турист, посетил кукленото царство, е съпричастен към историята на удавниците и обесва по една кукла. Според мнозина от посетителите по време на обиколките им из острова са чували стъпки и ужасяващи писъци. Според едни това са душите на удавеното момиченце и отшелника, според други са на духове, вселили се в ужасяващите кукли, обесени по дърветата.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама