Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/sol_i_piper/article/4942645 www.bgdnes.bg

Слагайте очната линия на три пъти

За да сте в крак със света на гримирането, трябва да следвате Ким Кардашиян, това стана известно на повечето бюти блогъри по света. Кралицата на контурирането и макияжа започна и серия от обучителни семинари със своя гримьор, като заедно те показват новостите в съвременния макияж. Ето и част от съветите на дуото, чиито курсове са страшен хит отвъд Океана.

Като за начало недейте да поставяте грима си, след като сте си направите прическата. Най-умно ще е косата да е втора по реда при приготвянето ви. Първата причина е, че по лицето остава спрей за коса, който трябва да се изтрие от кожата. Въпреки че е невидим, той е там и може да ви попречи да създадете безупречния си вид. Затова винаги оправяйте косата си първо, а като започвате грима, използвайте кърпички за грим и избършете внимателно цялото си лице. Също така, ако искате да си направите прическа с голям обем, със сигурност няма да искате да изчакате и да опънете косата си назад, докато се гримирате. Така няма да постигнете нищо.
Гримьорът на Ким Дедиванович съветва преди да започнете, да поставите омекотяващ крем на цялото си лице, шията и деколтето. Това помага много на фон дьо тена да се слее с кожата и да се избегне ефектът на маската. Друг трик е да не забравяте да поставяте фон дьо тена навсякъде. Според мейкъп артиста трябва да го поставяте не само върху лицето, но и да не забравяте за ушите, клепачите, шията, деколтето, че дори и по откритите части на тялото като ръце и крака. За да направи безупречен външния вид на Ким за червения килим и да е сигурен, че кожата й е равномерна като цвят навсякъде, гримьорът поставя фон дьо тен по цялото й тяло. Когато излизате обаче, може да не се престаравате, съветва Дедиванович. Не забравяйте обаче клепачите и поставете от продукта и по ушите си, в противен случай те ще имат червен цвят на снимките. Гримьорът също така е категоричен, че не използва основа, тъй като не иска нищо да присъства между кожата и грима.
Попълването на веждите с молив е нещо, без което съвременният грим не може. Дедиванович има съвет и за тях. Недейте да използвате само един цвят молив за тях, вземете си два - по-тъмен и по-светъл, и създайте омбре ефект. С първия очертайте веждите по външните ъгли и ги попълнете с по-светлия. Така ще омекотите чертите си.
Преди да поставите сенките си за очи, също нанесете крем върху кожата вместо основа, съветва още той. По този начин те ще се задържат по-дълго и ще са с по-наситен цвят и по-плътни. Самият Дедиванович поставя по четири цвята от различни марки върху клепача на Ким. Той има и трик, що се отнася до очната линия. Той нанася три и дори четири пласта от различни видове черни очни линии. Първо поставя черен молив много близо до основата на миглите. След това използва течна очна линия, с която надгражда над първата, като повдига леко във външните краища, и накрая завършва, като повтаря с водоустойчива очна линия, която се поставя с четка.


Махнете тъмните кръгове под очите

Да се премахнат тъмните кръгове под очите е доста трудно, а що се отнася до Ким, дори още повече, тъй като е арменка и според нея самата това й е наследствено. Гримьорът й Дедиванович обаче е известен с новата си техника на премахването им, наречена baking, или в буквален превод - изпичане, при която те напълно изчезват.
Той постига безупречна светла кожа под очите, като първо поставя плътен слой от коректор под очите във форма на триъгълник, обърнат надолу. С четка за коректор започнете да разнасяте навън покрай носа, както и към слепоочията. След това с четката започнете да разнасяте ъглите на триъгълника, докато не се слеят с фон дьо тена. Като свършите с това, използвайте гъбичка да покриете коректора с пудра за лице. Оставете всичко да престои за няколко минути и след това с четката махнете остатъците. Според гримьора нанасянето на продуктите по този начин ще осигури безупречна кожа под очите.
Друг съвет на гримьора се отнася до миглите, които трябва да са гъсти. Самата Ким твърди, че не използва изкуствени мигли, а разчита отново на арменския си произход. След като родила първото си дете, тя имала проблеми с миглите, но използвала медицински продукти, с които ги сгъстила наново и след това престанала да ги използва. Самият Дедиванович пък обяснява, че отваря окото, като нанася няколко слоя спирала за обем от корените до края и ги разделя с помощта на гребен за мигли. След това поставя комбинация от дълги и много дълги изкуствени мигли на малки снопчета или отделни мигли, като слага най-дългите накрая, използвайки пинсета и черно лепило. След като изсъхнат, поставя още един слой от спиралата.

Реклама
Реклама
Реклама