Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/sol_i_piper/article/4942550 www.bgdnes.bg

Дронът на Sony ще може да излита и каца вертикално (Видео)

Sony е новият играч на все по-бързо развиващия се пазар на дронове. Компанията Aerosense представи кратко видео на своя прототипен дрон, който ще може да излита и каца вертикално, макар и да запазва формата на крило.

Дронът на Sony ще може да пренася предмети с тегло до 10 кг, като ще има способността да лети в продължение на два часа със скорост малко над 160 км/ч. Дронът се разработва от компанията Autosense, която е собственост на Sony и японския стартъп ZMP Inc.

Реклама

Безпилотният летателен апарат е насочен към корпоративния сектор. Чрез него компаниите ще могат да наблюдават обектите си както за охрана, така и за поддръжка.

Дроновете на Sony ще се пилотират автоматично. Компаниите ще им задават маршрута, по който те да летят. Според Sony това ще направи дроновете по-безопасни, защото голяма част от инцидентите с тях в момента са причинени от човешка грешка.

Компанията засега не дава конкретен срок кога ще е готова с летателния апарат. Тя споделя, че има за цел да реализира приходи в размер на поне 82.6 млн. долара до 2020 г.

Реклама
Реклама