Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/sol_i_piper/article/4940419 www.bgdnes.bg

Идиоти озеленяват пътека към моргата

Път към моргата ли е това?! Кошмарна пътека свързва два офиса и служителите са в ужас как ще минават по нея.
Голяма част от персонала в полско архитектурно студио са в стрес как ще стигат до кабинета на директора. Вместо обичайните външни стълби на тяхно място се появи висока зелена пътечка, свързваща няколко помещения на офис сграда в град Главице, Южна Полша. Приумицата за откачената идея щуква на младите архитекти, след като решават, че трябва да блеснат с нещо иновативно.


"Вместо обичайните сиви метални стълби създадохме висяща пътека. Освен това, за да имаме по-силна връзка с природата и да не сме обградени изцяло от скучните блокове наоколо, озеленихме нашата идея с малко райграс" - разказва създателят й. Никой от тях не се съобразява с височината на шест етажната сграда, от която всеки желаещ да прекоси разстоянието трябва да трепери.


"Шефът не помисли за нас. Аз страдам от акрофобия - имам страх от височини. За нищо на света няма да мина по тази идиотщина"- разказва през сълзи секретарката на архитектурното студио.
За съжаление архитектите се съобразяват единствено с климатичните условия през лятото. Оказа се, че усуканата пътека не е обезопасена и в момента, в който задуха по силен вятър, тя ще започне да се лашка наред-назад. Зеленият път се държи единствено на няколко метални халки, закрепени в противоположните страни на сградата. Има съвсем тънки метални парапети, за които никой от служителите не може да се захване здраво и да премине. Друг проблем е, че широчината на идиотската пътека е едва 80 см.

Реклама
Реклама
Реклама