Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/sol_i_piper/article/4922072 www.bgdnes.bg

Плажна окупация

Окупацията на парче от плажа е най-новата мода сред поляците на Балтийско море.
Масова практика между туристите е заграждане на най-хубавите места на пясъка със специални огради. При това съвсем законно, без свади и разправии с другите плажуващи.


"Кой предвари, той завари. Няма сръдни и нацупени физиономии", коментират полските медии. Още рано сутринта хората тичат към плажа, за да поставят заграждението. По-ранобудните печелят място до самия бряг на морето. Тези, които обичат да си доспиват и отиват по-късно, се настаняват, където има свободно място, но никой не прави проблем от това.

Реклама


"Целта на преградите е да пазят личното пространство от любопитни погледи, но и да спират нахалните деца, които ритат топка, без да се съобразяват с изпъналите се на пясъка хора", допълват печатните издания във Варшава.


Единствените, които се оплакват от странната конфигурация на плажа, са спасителите. "Изключително трудно е да се тича в този лабиринт от частни "имения", когато някой се дави във водата", гласи тезата на коравите мъже с червени бански. "Не без значение е и фактът, че импровизираните кошари намаляват видимостта към брега, а това е от първостепенно значение за нашата дейност", допълват спасителите.


Туристите охотно приемат новата мода. Освен уют и лично пространство преградата осигурява и отлична защита от постоянния вятър, който духа по брега на Балтийско море. "Не един и двама плажуващи всеки ден бяха отвеждани в очния кабинет с пясък в очите. Това вече е минало. Почти на пръсти се броят случаите с подобни инциденти това лято", твърдят свидетели.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама