Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/sol_i_piper/article/4848974 www.bgdnes.bg

Картофен пудинг с мляно месо

Необходими продукти


600 г пресни картофи,
50 г извара,
1 яйце,
3 с.л. брашно,
1 глава лук,
100 г. червени чушки,
50 г. печурки,
300 г. кайма,
2 с.л. пюре,
черен пипер,
сол,
босилек,


Начин на приготвяне:


Сварете картофите до готовност в подсолена вода, обелете ги и ги пасирайте. Добавете към тях изварата, объркайте и охладете сместа. След това прибавете яйцето, брашното и солта.
Нарежете на ситно зеленчуците, смесете ги с доматеното пюре и подправките. Разточете картофеното пюре върху предварително набрашнена кърпа. Отгоре разстелете равномерно плънката, след което внимателно завийте на руло.
Прехвърлете в предварително намазнена тава и печете около 45 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна. Малко преди паят да стане готов, може да го поръсите с настърган кашкавал и да го запечете.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама