Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/sol_i_piper/article/4833920 www.bgdnes.bg

Джинджифилови миди

200 г сварени миди

настъргана кора от 1/2 лимон

1 с.л. ситно нарязан пресен джинджифил

1 скилидка пресован чесън

сол и черен пипер на вкус

листа бланширан пресен спанак

Темпура- равни части оризово брашно и пшеничено нишесте (количеството е по желание), вода, сол на вкус.

Подправете мидите с джинджифила, чесъна, лимоновата кора, солта и пипера. Увийте ядките в бланшираните листа спанак. Ако мидите са дребни, може да слагате по две ядки в листо. Направете малки сармички колкото за една хапка.
В купа смесете оризовото брашно и нишестето. Разредете с много студена вода, докато получите каша с гъстотата на палачинково тесто. Най-добре е водата да е ледена, даже може да сложите бучки лед. Колкото е по-студена водата, толкова по-хрупкава и лека става панировката. Посолете на вкус.
Топнете мидените "сармички" в темпурата и фритирайте за кратко в маслена баня.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама