Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/sol_i_piper/article/4741652 www.bgdnes.bg

Стани Барби с риск за живота

Да приличаш на кукла Барби е може би мечтата на огромна част от малките момиченца по света. Тази мания не напуска някои от тях дори и след като пораснат, и те биха дали всичко, за да наподобяват дългокраката русокоса кукла. Това може да се окаже много опасно, твърдят лекари, тъй като за да наподобят пластмасовата кукла, те стигат до опасните 40 кг телесно тегло.

Последното момиче, което разкри своята страст да прилича на Барби, е 21-годишната българка Ралица Драганчева.

Реклама

Момичето обясни, че за да се извърши трансформацията й, са били нужни над 50 хиляди лева за направата на нос, скули, устни, гърди, стесняване на талията и още други интервенции, за да заприлича на истинска кукла Барби. Наскоро момичето издаде и специалната си диета, с която успява да поддържа нереалните размери, с които наподобява истинската кукла. Всеки ден след събуждане на гладен стомах Ралица пие 3 лимона с топла вода и мед. Увеличава броя лимони и количеството вода. В момента момичето е 47 кг, като в плановете й влиза да стане 43, като е висока 170 см. Размерите на Ралица в момента са 95/60/89. Това може да е много опасно, предупреждават лекари.

Не само Ралица иска да е подобие на известната пластмасова блондинка. Прозвището Несебърското Барби бе дадено и на Ивелина Прунова. Тя е и първата българка, получила предложение от холивудски продуцент да се снима като двойничка на Памела Андерсън, но отказала заради клаузи в договора, които я притесняват. Момичето от Несебър получи прозвището „Несебърската Барби", след като стана известна от участието си в протест срещу разрушаването на незаконните постройки в стария град на Несебър през ноември 2010 г.

Най-известното момиче, което прилича на Барби в света, е украинката Валерия Лукянова.

Тя е известна като първата жива двойничка на куклата и е изключително горда от странния си и понякога доста плашещ вид. През 2014 г. силиконовата красавица обяви, че в последните седмици не чувства глад. Украинката обясни, че се надява да стигне до този стадий, когато ще може да съществува само от въздуха и водата. Теглото на Валерия според нейните думи варира от 41 до 43 кг. Тя самата искала да регулира теглото си и колебанията в него само със силата на мисълта си.


"В продължение на много години бях на сурова хранителна диета, но за по-дълбоките духовни практики трябва да се усъвършенствам. Въпреки това се страхувам, че напълнявам. Сега съм 45 кг, а преди бях 42. С времето ще се науча да регулирам теглото си мислено", споделя украинското Барби.

Тя твърди, че досега си е правила само една пластична операция и тя е, за да си увеличи бюста с един размер. На много места обаче се изказват съмнения, че тя си е махала ребра, за да постигне тази ненормално тънка талия.
Наскоро украинката бе заплашена от детронация, когато се появи нова жива кукла Барби. Става дума за 21-годишната Алина Ковалевская, чийто външен вид поразително наподобява пластмасовата кукла. Алина също е от Одеса като Валерия.
В Америка също не са подминати от модата. 38-годишната Блонди Бенет от Калифорния има десетки пластични корекции по бюста, лицето, устните и други части на тялото само и само да стане двойник на най-известната детска играчка за момичета.

"Искам да съм безмозъчна и да стана най-доброто копие на Барби в световен мащаб", казва Бенет, с което предизвика вълна от интерес към себе си. "Не ми харесва да съм човек. Това е прекалено досадно. Идеята е цялата да бъда изкуствена", споделя още тя. За целта американката е решила да се подлага на хипноза, с която да се опита да затъпее.
"Досега съм ходила на 20 терапии и вече започвам да се чувствам разсеяна и объркана през цялото време. Започнах да забравям и елементарни нещата, като например къде живее майка ми", доволна е Бенет.

Казва се Барбара

Умалителното Барби на куклата идва от името Барбара, както тя всъщност се казва. За първи път куклата е пусната през 1959 г. в щата Уисконсин, САЩ. Нейна „майка“ се явява Рут Хандлер. Пълното име на Барби е Барбара Милисънт Робъртс. Произвежда се от американската фирма "Мател" и се продава в 154 страни по света. В Европа започва да се появява през 1961 г. Барби има свой приятел на име Кен. Има и сестри - Стейси, Челси и Скипър. Барби е родена на 9 март 1959 г. Нейните пропорции по отношение на реалния свят са 1:6. Куклата е висока минимум 26 см, най-големият й ръст е 50 см.

Реклама
Реклама
Реклама