Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/sol_i_piper/article/4725076 www.bgdnes.bg

Езици като шпакли

Баща и дъщеря са новите носители на рекорда на Гинес за най-широк език в света.

46-годишният Байрон Шленкер от 150-хилядния американски град Сиракуза, щата Ню Йорк, е победител в мъжка конкуренция с 8,6 см. Момичето му Емили (14) е абсолютен доминатор сред представителките на нежния пол със завидните 7,3 см.

Реклама

През есента на миналата година едрогабаритният американец отне рекорда от австралиеца Джей Слот, чийто език е широк 7,2 см. Достойната му наследничка се окичи с грамота за постижението едва тези дни. Нейният език е широк колкото новия „Айфон 6“, докато този на Байрон е с размерите на подложка за чаша.

"Езикът е мускул, който както всеки друг може да порасне. Щастлив съм, че изобщо мога да дишам с толкова голям език", споделя Шленкер. Мъжът, който вече е истинска знаменитост в Сиракуза, се сеща да предяви претенции към приза на рекордьора от Зеления континент, когато Емили разглежда забележителната Книга на Гинес. "Съвсем на шега предложих да провери кой държи върховото постижение и какво е то. Оказа се, че Джей Слот притежава рекорда от доста отдавна, при това с по-малък от моя език. Това ме амбицира и веднага изпратих писмо до представителите на рекордите на Гинес. След известно време те стояха пред вратата на дома с рулетка в ръката", шеговито коментира щастливият баща.

"Приятелки и съседки с развинтено въображение ми завиждат за огромния език на Байрон и често подмятат дали правим орална любов - казва г-жа Вики Шленкер. - Но не се поддавам на провокации. Този отговор така и няма да получат", категорична е дамата.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама