Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/sol_i_piper/article/4711737 www.bgdnes.bg

Коя зодия кой герой е

Великите романи и пиеси в литературата често превръщат главните си герои в "истински" за публиката личности. Астролози са се наели да отъждествят представителите на зодиака с различни герои според поведението им.

Така например мъжът Овен е причисляван като характер към ревнивеца Отело. Мавърът от Шекспировата пиеса е склонен към ревност, бурни емоции и изпепеляващ гняв. Дамата Овен пък досущ като Дездемона постоянно е подозирана в разпуснатост заради независимия си характер.

Реклама

Благороден и устремен, Телецът е същи Дон Кихот, смятат специалистите. Той е безкористен мечтател точно като героя, а жената Телец подобно на Росколана дава всичко за хората, които обича.

Истинска Медея почива във всяка дама от зодия Рак. Представителките на този знак са изкусни съблазнителки, но са и отмъстителни по природа. Мъжът Рак пък е асоцииран с Иванушка Глупака - стряска се от дребни неща, но пък е готов, без да мисли, да се хвърли в подвизи.

Дон Жуан е героят на мъжете Близнаци. Прелъстителни и любовчии, те могат лесно да съблазнят дамите. Представителките на Близнаците се свързват с обърканата, но влюбчива Мадам Бовари.

Крали Марко и Скарлет О'Хара са персонажите, спящи в зодия Лъв. Смелият воин и устремената южнячка са огледало на господата и дамите от тази зодия.

Поклонници на голямата любов и вечната преданост, Девите са същи Ромео и Жулиета.

Умни и проницателни, Везните се отъждествяват с известни детективи като мосю Поаро и Мис Марпъл. Докато силният пол от тази зодия живее според своите норми, то дамите не понасят несправедливостта.

Реклама

Изтънчен чар и тъмна страна като на Дориан Грей отнася този персонаж към Скорпиона. Дама Пика пък е отражение на дамите от този знак.

Безстрашен и точен, Стрелецът е като Робин Худ - не пропуска целта. Красивата Есмералда е като дамите от този знак - нежна, но наивна.

Татяна Ларина и Евгений Онегин са досущ като представителите си от зодия Водолей - отегчени от светския живот и живеещи в свой измислен свят.

Митичният Херкулес и измислената Красавица отразяват чертите на Козирозите.

Вечната Амбър е героинята на дамите от зодия Риби, а Ихтиандър представлява господата.

Реклама
Реклама
Реклама