Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/sol_i_piper/article/4424747 www.bgdnes.bg

Грозни свирки

Зрелищни "въздушни свирки" разкрасяват лицата на авантюристи в Литва, а изображенията им събират овациите и на най-ексцентричните почитатели на шантаво изкуство.

Тадао Церн е млад американски архитект, който от няколко години живее в балтийската република. В столицата Вилнюс първо създава дизайнерско бюро, но строежите и чертежите бързо му омръзват, колкото и интересни да са те. През 2010 г. Церн се обръща към фотографията и решава да се захване с необичайни портрети. Той вкарва доброволци в аеродинамичен тунел - съоръжение, в което се изследва как въздухът обгръща и обтича дадено тяло. В тръбата силната въздушна струя променя физиономиите на хората по забележителен и забавен начин.

Проектът на Тадао се нарича "свирка" (Blow Job) и е още едно предизвикателство към пуританите. Устите на участниците се разтеглят неособено сексапилно, зъбите им лъсват като на конски муцуни, но творецът смята, че това също е красота. Наскоро той подреди първата си изложба с комичните потрети в престижната галерия "Саачи" (Saatchi) в Лондон.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама