Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/sol_i_piper/article/4380043 www.bgdnes.bg

Брат и сестра зачеват Тутанкамон

Греховна любов между брат и сестра довели до раждането на най-известния египетски фараон Тутанкамон.

Сексуалните извращения на Ехнатон с близката родственица, която му била официална съпруга, са причина детето им да бъде със сериозен физически недъг и психически отклонения. Това показва най-ново ДНК изследване на великия владетел, направено за документален филм на Би Би Си.

Реклама

Последният наследник на могъща династия, управлявала Египет векове наред, имал женско тяло с бедра на девица, деформация на гръбнака, криви зъби и куц крак. На всичко отгоре могъщият монарх от ХІV век пр.н.е., който приличал на Квазимодо, бил дюстабанлия и почти през целия си живот бил принуден да ходи с бастун. В гробницата на Тутанкамон в Долината на царете са намерени около 130 лъскави приспособления за придвижване на фараона, които ползвал през краткия си живот. Синът на Ехнатон умира на 19 г. Според учените причината за смъртта е хормонален дисбаланс. Все досега се смяташе, че погребаният в четири позлатени ковчега, поставени един в друг, Тутанкамон е починал от удар в тила.


Аутопсията на мумията на легендарния фараон била поверена на британски учени, които за целта са направили над 2000 компютърни сканирания. Генетичната проба била изследвана от Алберт Цинк от италианския Института за мумиите. По безспорен начин той доказва, че кралят дете е рожба на брат и сестра, което в онези времена било нещо нормално. Древните египтяни не били запознати с последствия от инцеста, поради което наследниците на кралските династии били недъгави и със сериозни психически увреждания. С получените данни специалисти успяват да генерират дигитален образ на египетския крал, който умира, без да осигури мъжки потомък на династията. Гърбавият и грозноват фараон имал две дъщери, които нямали право да наследят трона, което позволило на негов далечен роднина да седне на престола и да основе собствена династия.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама